De dagen worden steeds korter en kouder en de winter is duidelijk in het land. Dat vraagt om urenlang schaamteloos kerstfilms kijken voor het knapperend haardvuur met dikke wollen sokken aan. Deze kerstperiode is er eentje om je terug te trekken in je eigen huis of appartement en de buitenwereld even aan je te laten voorbijgaan. Je hebt dus alle reden om je woning om te toveren tot een gezellige knusse plek, waar je met plezier vertoeft tijdens de wintermaanden.

 

Samen cocoonen

Steek de open haard aan, leg je voetjes op de bank en doe gezellige verlichting aan: dat is cocoonen. Om je woning cocoon-proof te maken, dien je op enkele zaken te letten:

 

In vuur en vlam

Een open haard kan je woning meteen omtoveren tot een gezellige warme plaats. Het is inspirerend om naar de vlammendans te kijken. De authenticiteit van een open haard met knisperende blokken en de heerlijke geur van hout, zorgt voor een geweldig ervaring. De stralingswarmte op je lichaam is fenomenaal. 

Heb je geen open haard? Kies dan voor kaarsen. In de koude wintermaanden zijn deze flakkerende vlammen onmisbaar. Wil je de sfeer helemaal volledig maken? Opteer dan voor geurkaarsen die nog een extra zintuig prikkelen.

Ook sfeervolle verlichting op de juiste plaatsen zetten, kan een grote verandering in je interieur vormen.  Zo is het van groot belang om een kerstboom te plaatsen met lichtjes erin en glimmende kerstballen die het licht prachtig weerkaatsen. De tafel- en hanglampen van Furnified brengen eveneens meteen sfeer in huis.

 

Knus textiel

Plaats aaibare kussens op de bank waar je lekker in kan wegzakken en wegdromen, kies voor een gezellig vloerkleed en voor gordijnen waarmee je de buitenwereld echt even kan wegdenken.

Wil je op-en-top wintersfeer in je woonkamer integreren? Leg dan een schapenvelletje voor de open haard om je te wanen in winterwonderland. Een vleugje après-ski is zo meteen aanwezig.

 

De kersttafel

Een niet onbelangrijk onderdeel van je winterinterieur: een gezellige kersttafel. Een mooi gedekte tafel met een knap servies maakt elk gerecht immers extra lekker. Met een open haard naast die kersttafel wordt het een plaatje om bij weg te dromen!

Warme tinten

Alles wat je in huis haalt heeft best een warme tint. Een warm kleurenpalet draagt namelijk 100% bij aan een knusse en gezellige sfeer in je huis of appartement. Goud, bruin, terracotta, taupe en beige zijn alvast een schot in de roos. Houten meubelen zijn ideaal aangezien ze warmte geven in combinatie met alle interieurstijlen.

 

By Lien Egghe