Doorgaan naar inhoud
De grootste badkamertrends van 2022, dit zijn ze!

De grootste badkamertrends van 2022, dit zijn ze!

Benieuwd naar dé badkamertrends van 2022? Dan heb je geluk! Furnified houdt voor jou de hipste badkamertrends nauwlettend in de gaten. In deze blog zetten we de leukste badkamerideeën van het moment onder elkaar. Kom jij tot rust in een luxe badkamer of die toffe retrostijl echt iets voor jou? Lees snel verder!

Luxe hotel experience


Een badkamer als in een luxehotel: wie wil dat nu niet? Waan je helemaal in je eigen spa door luxe ogende materialen als nikkel, koper en goud te combineren met natuursteen zoals marmer of houtsoorten zoals walnoot. Check bijvoorbeeld onze badkamermeubel Alexis/ Ann: een zwevend meubel van walnoot met een marmeren blad. Geef jouw ‘wellness badkamer’ extra allure met ‘een touch of gold’. Wat dacht je van een gouden kranen, ronde spiegels met een gouden rand of zelfs gouden tegels? Fluffy badjassen en high-end verzorgingsproducten maakt jouw hotelbadkamer helemaal af.



Let’s go retro


De vintage look is terug van weggeweest! Kleuren, vormen en materialen uit de jaren 50, 60 en 70 zijn trendier dan ooit tevoren. Denk bij deze trend bijvoorbeeld aan terrazzo tegels in combinatie met een visgraatpatroon. Of kleuren zoals diepgroen, terracotta, donkerblauw en paars. Tot slot zijn warme houtsoorten, zoals walnoot, ideaal om jouw badkamer van een vintage feel te voorzien. Iets voor jou? Kijk dan zeker even naar onze Nestor badkamerkast, een echte eyecatcher dankzij de teak uitvoering en zijn retro, classy look. Maar ook van het zwevende badkamermeubel Bill zal jouw vintage-hart sneller gaan kloppen.

Minimal details

Houd je van modern, fris en neutraal? Dan is de minimalistische, serene badkamertrend echt iets voor jou. Rechte lijnen, veel wit en een efficiënte indeling maken van jouw badkamer een plek waar je echt tot rust komt. De kunst van het weglaten speelt hier de hoofdrol – óók op gebied van meubilair. Zo lanceert Furnified binnenkort Solid surface: een wastafelblad met naadloze waskommen erin verwerkt. Mooi, strak en sereen! Tot slot is het bij deze trend belangrijk dat je zo min mogelijk spullen in de badkamer neerzet. Zorg dat je genoeg opbergruimte hebt en doe het rustig aan met de accessoires.


Stijlvolle gastentoiletten


Het gastentoilet is vaak het vergeten kleine kamertje. Maar in 2022 verdient deze doorgaans donkere ruimt die praktisch is ingericht, heel wat meer sfeer! Zie je gastentoilet als een verlengde van je interieur. Van kleurrijk behang op de muren tot planten, van fotolijstjes tot gekleurde tegels, van een mooi tapijtje op de vloer tot kaarsen: alles kan en mag. Eén manier om in één oogopslag jouw toilet van meer allure te voorzien, is door te kiezen voor een stijlvolle handwasser in marmer of een marmer-hout combinatie. Kies zelf voor een fonteintje op jouw maat om nog meer jouw stempel op jouw gastentoilet te drukken.

Kleur, kleur en nog eens kleur

Wit, grijs en aardetinten waren lang de meest geliefde badkamerkleuren. Maar in 2022 mag jouw badkamer veel meer opvallen! Stralend wit, frisse jaren 70-kleuren zoals turquoise en oranje en pasteltinten zoals zacht groen en zacht roze stelen nu de show. Om meer kleur aan je badkamer toe te voegen, kun je denken aan gekleurde tegels of gekleurde spoelbakken. Zo maakt onze George je meteen blij met zijn uitvoering in terrazzo pink of terrazzo green. Houd ook zeker onze socials in de gaten, want eind maart lanceert Furnified de Corodoba wasbak: minimalistisch gekleurde wasbakken van keramiek. We love it!

Vorig artikel Je badkamer een andere look geven? Ga voor een trendy kraan!
Volgend artikel Trend Alert: Mortex tafels
Back to the top