Doorgaan naar inhoud
Kijk mee in het huis en het hoofd van Furnified-oprichter Dimitri De Vocht

Kijk mee in het huis en het hoofd van Furnified-oprichter Dimitri De Vocht

De bedenker van een online designwinkel met betaalbare ontwerpen, hoe ziet die (zijn) interieurdesign evolueren? We vroegen het aan Furnified-oprichter Dimitri De Vocht. Of wat badkamers, de Voorkempen en corona met elkaar te maken hebben.

Wie is Dimitri De Vocht?

  • Getrouwd met Leen, twee zonen 
  • Is de oprichter van Furnified
  • Woont sinds een paar jaar in een woning waar erfstukken, vintage design en eigen ontwerpen het interieur opmaken.

Dimitri, we vallen met de deur in huis: wat heb jij onthouden van corona?

Dimitri: “Over het algemeen denk ik dat de pandemie en de bijhorende lockdown ervoor gezorgd heeft dat mensen meer stilstaan bij hoe hun huis erbij ligt en eruit ziet. Een aangenaam huis is zo’n plezier en ik geloof echt dat mensen nu meer aandacht zullen besteden aan hun interieur.

Zelf heb ik van die periode gebruikt gemaakt om zaken in orde te maken die na een verbouwing en een verhuis normaal zouden blijven liggen zijn.”

Klopt, nog niet zo lang geleden verhuisde je met je gezin, na een heuse verbouwing. Hoe ben je daar als ontwerper aan begonnen?  

Dimitri: “Een klant-en-klare woning kopen was niets voor ons. Onze jongens hadden voldoende ruimte buiten nodig, om goed te kunnen spelen. Na enkele jaren in Borgerhout wilden we vooral voor de kinderen groenere oorden opzoeken. Mijn vrouw en ik zijn alle twee geboren en getogen in de Voorkempen. Beide ouderparen wonen er ook nog, dus was de keuze evident.”

“Tijdens de zoektocht naar een woning, kijken we altijd of we er onze eigen stempel op kunnen drukken. Dat is voor ons belangrijk. Daarnaast letten we op de oriëntatie en de lichtinval. Het huis waar we nu wonen, hebben we volledig gestript. De houten lambriseringen op het plafond en de bruine vloertegels hebben we weggehaald en het geheel netjes bezet. Alle muren gingen in het wit en in de slaapkamers kozen we voor eiken parket in visgraatmotief. De rest van de woning kreeg terra vloeren. Dat lijkt op tadelakt (waterdicht glanspleister op basis van hydraatkalk), maar is iets grover van structuur.”

“Qua stijl proberen we te variëren. Daarom hebben we de woning zo tijdloos mogelijk proberen maken, door te kiezen voor sobere kleuren. Met de meubels en deco-elementen passen we het interieur aan de trends van vandaag aan. Nu hebben we bijvoorbeeld eigen ontwerpen gemixt met oude kasten die ik van familie of op brocantemarkten kocht. Die mengelmoes geeft extra waarde aan je interieur.”

Aan welke ruimte of voorwerp in huis hecht je de meeste waarde?

Dimitri: “Goh, dat is een moeilijke vraag. Er staan in dit huis veel zaken die daarvoor in aanmerking komen, in de eerste plaats omdat ik ze zelf heb ontworpen.”

“Mijn favoriete ruimte zal de keuken zijn. De eettafel voor dagelijks gebruik staat daar, leven gebeurt hier elke dag. Ook is er op deze plek veel lichtinval en een knap zicht op de tuin, waar de jongens graag in spelen. Dankzij de pelletkachel die we onlangs installeerden is het hier ook altijd aangenaam toeven.

Ondertussen bestaat Furnified, jouw designbaby, sinds 2015. Wat is volgens jou de signature van het merk?

Dimitri: “Dat we kwaliteit gebruiken om kwaliteit te leveren. Onze materialen zijn van een premium klasse en dat zie je. De natuurlijke materialen die we kiezen, zoals marmer, teak, eik, walnoot, en leder, geven elk stuk een instant upgrade.”

Wat is jouw favoriete stuk en wat doet het goed bij het grote publiek?

Dimitri: “Onze klanten zijn verliefd op de vintage wandkast in teak. Kan ik begrijpen, het is een eyecatcher van formaat – letterlijk en figuurlijk – waarin je zowel zaken kan opbergen als uitstallen. De kast kan ook uitgebreid worden.

Zelf ben ik een grote fan van de vintage sideboard en de marmeren salontafels. Daar is het allemaal mee begonnen dus logischerwijs zijn dat mijn favorieten. Al hebben we recent wel enkele prachtstukken toegevoegd, zoals een knappe tafel in walnoot. Ik ga mijn top drie dus binnenkort eens moeten herbekijken (lacht).”

Je bent niet alleen designer voor Furnified meubels, ook voor badkamers denk je ontwerpen uit. Een badkamermeubelwinkel, zo kennen we er nog. Wat onderscheidt de categorie badkamer van de rest?

Dimitri: “Dat we vertrekken vanuit meubelen die we graag zelf in huis zouden halen. Met Furnified willen we badkamermeubels creëren die een unieke touch toevoegen. Zo’n badkamer met karakter, dat wil toch iedereen?

Net zoals bij Furnified, werken we ook hier met natuurlijke materialen en gaan we voor de combinatie van nooit gezien design met een one of a kind attitude. Ook maken we onze producten rechtstreeks in een atelier, zonder tussenpersonen. Daardoor kunnen we de prijs-kwaliteit scherp houden. Een mooie troef!”

 

Furnified ontwerpen kan je enkel online kopen, al is er wel een showroom om designs te bekijken. Is Furnified een online winkel met een toonzaal, of is het andersom?

Dimitri: “We zijn een online winkel met een toonzaal. Zo krijgen klanten die het geheel toch eens graag in het echt willen zien, voelen en beleven de kans om dat ook te doen. In de showroom kan je terecht voor vrijblijvend advies en ondersteuning bij de aankoop.”

Zou jij een badkamer online kopen?

Dimitri: “Absoluut. Online vind je gewoon alle informatie terug: afmetingen, prijs, kleuren,… alles wat je moet weten om een keuze te maken. Heb je toch nog een vraag, dan kan je gewoon bellen. Een bezoek langs de showroom is natuurlijk ook een mogelijkheid. Binnenkort gaat die in Amsterdam trouwens open.”

Beschouw jij jezelf als een trendsetter?

Dimitri: Klanten vertellen ons vaak dat ze – eenmaal ze een van onze ontwerpen in huis hebben gehaald – verder willen gaan in die stijl, een echte Furnified ‘look & feel’. Dat zij onze stijl als uniek bestempelen, is het mooiste compliment vind ik. Want voor beide merken werken we er hard aan om net zo’n speciaal concept neer te zetten in de markt. Daar horen unieke designs bij met een you love it or hate it karakter. Voor ons is het belangrijk dat we altijd iets creëren dat de wereld nog nooit heeft gezien.

Een meubelstuk uittekenen, dat is niet moeilijk. Dat design op een efficiënte manier tot leven laten komen tegen een aanvaardbare prijs, daar ligt de echte uitdaging. Vooral omdat we in dat creatieproces het gebruik van duurdere materialen niet schuwen. De natuurlijke materialen geven naar mijn gevoel extra waarde aan het stuk. Het maakt van elk meubel een pièce unique, met een eigen geschiedenis, inclusief de imperfecties van het gekozen materiaal. Aan iedereen om ze te ontdekken, zou ik zeggen (lacht).”

 

Auteur: M.AH.L.

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top