Doorgaan naar inhoud
Opbergtips voor je woonkamer: stijlvol opbergen doe je zo

Opbergtips voor je woonkamer: stijlvol opbergen doe je zo

De vakantie is afgelopen, het nieuwe schooljaar start weer... Tijd om wat zaken op orde te brengen en de rommel op te bergen! Deze week ligt de focus op onze 'opbergers', die heus ook wel stylish kunnen zijn. Lees verder voor onze opbergtips. 

De 60 seconden regel 

Een goede truc om je huis altijd opgeruimd te houden is om de 60 seconden regel toe te passen. Die werkt zo: ruim aan het begin van de dag, of wanneer je terugkomt van je werk, alles op dat in 60 seconden opgeruimd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de jas op de kapstok, de plaid op de sofa opvouwen, vuile koffiemokken in de vaatwasser en schoenen in het schoenenrek plaatsen. Een kleine moeite met groots resultaat, door al deze kleine handelingen ziet je huis er direct opgeruimder uit. 

Houd rommel uit het zicht 

Om je huis goed op te kunnen ruimen heb je natuurlijk genoeg opbergruimte nodig. Ben jij van nature niet zo’n opgeruimd type? Ga dan voor dichte kasten waar je gemakkelijk iets kan wegstoppen. Kies voor een stijlvolle kast zoals de Polo webbing opbergkast of het Pisa dressoir in teak en zwart marmer. Zo dient de kast niet alleen als handige opbergruimte, maar ook als een eyecatcher in je interieur. Stijl het geheel af met een mooie vaas of een lampje op de kast en deze opbergruimte wordt ineens heel erg stijlvol. 

Stijlvol opbergen met een open wandkast 

Over eyecatchers gesproken: heb jij veel accessoires in je huis die best gezien mogen worden? Denk aan een mooie vaas, koffietafelboeken of toffe plantjes? Ga dan voor een open kast zoals een wandrek of een open vakkenkast. Zo kun je al je spullen uitstallen en maken deze echt deel uit van je interieur.  

Ben je op zoek naar best of both worlds? Neem dan een vintage wandkast. Daarmee heb je genoeg ruimte om je accessoires mooi uit te stallen, maar plaats je kleine rommeltjes uit het zicht achter een deurtje of een lade. 

Geef alles een vaste plek

Zou jij je hoofd nog verliezen als het niet vast aan je lichaam zat? Zorg dan dat je dingen een vaste plek geeft. Leg je sleutels en portemonnee bijvoorbeeld altijd in dezelfde lade. Belangrijke papieren? Berg ze op in een map en leg ze in de kast waar je ook andere belangrijke zaken bewaart. 

Hou bij het indelen van deze ‘vaste plekken’ ook altijd een lade over die je als rommella kan gebruiken. Komen je schoonouders onverwachts op bezoek? Rondslingerende oplaadkabels? Met één beweging schuif je alles in de rommella en is het opgeruimd. Als je vervolgens op zoek bent naar deze ‘rommeltjes’ hoef je maar op 1 plek te zoeken, in plaats van dat ze door het hele huis verspreid liggen. 

Creëer extra opbergruimte met meubels 

Kom je opbergruimte tekort? Wees slim en neem meubels met een dubbele functie. Hang je tv niet aan de muur, maar zet ‘m op een mooi tv-meubel met genoeg opbergruimte. Behalve een spelcomputer en DVD’s kun je daar ook genoeg andere dingen in opruimen.  

Ook in de slaapkamer kun je extra opbergruimte creëren door een bed te nemen met ingebouwde lades. Bewaar daar extra lakens en beddengoed. En wat dacht je van een dressoir in de hal? Dat staat niet alleen leuk, het is ook een goede vaste plek om je sleutels te bewaren. Bovendien kun je daar meteen je schoenen in kwijt. 

 

Benieuwd naar onze kasten en wandrekken? Kom langs in onze showroom!

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top