Doorgaan naar inhoud
Retro inspiratie: zo steek je oud in een nieuw jasje

Retro inspiratie: zo steek je oud in een nieuw jasje

Interieurliefhebbers zijn steeds vaker op zoek naar karakter in een woning. We stappen af van de puur moderne appartementen en huizen en kiezen voor een mix tussen oud en nieuw. Wat dacht je van een moderne loft met vintage meubelstukken of een oud herenhuis met eigentijdse items? Een retro flair kan hand in hand gaan met moderne aspecten en een harmonieus geheel vormen. Echter moet je hiervoor wel enkele regels in het achterhoofd houden.

 

Evenwicht tussen verschillende stijlen

Diverse stijlen combineren is geen sinecure. Je moet de juiste balans tussen de onderdelen verzekeren. Heb je een erfstuk van je grootouders of heb je de zolder van je ouders uitgeroepen tot schatkist voor leuke items? Dan zal het niet volstaan om dit persoonlijke meubelstuk lukraak in je moderne interieur te plaatsen. Je moet een verhaal creëren door meerdere items uit dezelfde tijd en stijl toe te voegen. Bescheiden chaos kan, maar roep elke intentie tot overdrijven op tijd halt toe. De juiste aanvullingen op het meubelstuk zijn namelijk noodzakelijk. In plaats van te vervallen in hokjes denken, moeten we meteen het totaalplaatje overwegen.

Pinterest

Binnen een kleurenpalet blijven is een handige leidraad die succes verzekert. Hoe neutraler dit palet, hoe gemakkelijker je de balans zal vinden. Experimenteer bijvoorbeeld niet te veel met verschillende houtsoorten, dit zal al snel op een kakafonie gaan lijken. Om een retro feeling te creëren in een moderne woning, kies je best voor hout zoals teak. Het Josephine Dressoir heeft een retro design, vervaardigd uit kwalitatief teakhout. Dergelijke items geven meteen extra karakter en warmte aan je inrichting. Wees daarnaast creatief en schilder items wit die vloeken met de rest van de inrichting.

 

In the picture

Sommige items vertellen een persoonlijk verhaal en deze mogen dan ook extra in de schijnwerpers geplaatst worden. Retro items lenen zich ertoe om op te vallen en kunnen een blikvanger worden in je woning. Heel wat stukken zijn onverwacht bijzonder hip en stijlvol. Maak van je interieur een prachtige creatie door de juiste compositie tussen de verschillende items te bouwen.

Pinterest

Zo’n opvallend item om in de schijnwerpers te zetten, kan ook de vloer zijn. Heb je het geluk van een prachtig oud pand te bezitten? Dan moet je dit in de spotlights zetten. Een prachtige plankenvloer uit een oud herenhuis is de meest gewenste basis om aan je mix and match experiment te beginnen. De vloer zet de juiste stijl en dat maakt het gemakkelijker om de juiste balans te vinden. Koester ook de andere vintage aspecten uit een oude woning. Hoe hard we het ook zouden willen, deze interieuraccenten vallen niet te imiteren.

Pinterest

Een duurzame keuze

Ga je voor oud in een nieuw jasje? Dan kan je ook je steentje bijdragen aan ons milieu door tweedehands te kopen. Schuim verschillende tweedehandssites en vintaggewinkels af op zoek naar de paradepaartjes, misschien heb je wel geluk! De juiste aanvullingen bij dit tweedehands item, kan je dan vinden bij Furnified! We hebben heel wat retro items die extra cachet geven aan iedere woning.  

De Flora fauteuil is mijn favoriet retro item. Deze fauteuil, die geïnspireerd is op Pierre Jeanneret, geeft je interieur een retro touch. De Flora rotan stoel in een walnoot uitvoering is gemaakt van natuurlijke materialen en heeft een retro look die perfect in een modern interieur past. De handgevlochten rotan zitting nodigt uit om heerlijk te relaxen na een lange dag. 

 

By Lien Egghe

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top