Doorgaan naar inhoud
Terrazzo Wastafel in het roze van Furnified in een badkamer.ALT

Terrazzo verovert de badkamer: Terrazzo in de badkamer

Spikkels veroveren onze badkamers: Hoe combineer je met terrazzo?

Terrazzo, ook gekend als granito, is het uitbundige broertje van marmer en natuursteen. Niet alleen in de woonkamer en keuken, maar ook in de badkamer doet deze steen het verrassend goed. De sleutel tot succes? De veelzijdigheid en het gemak in onderhoud, want terrazzo kan tegen een stootje!  Het karakter van terrazzo past goed bij zowel minimalistische als klassieke badkamers. Je kan terrazzo gebruiken als terrazzo vloertegel, terrazzo dorpel, terrazzo wastafel, … De mogelijke toepassingen in je sanitair zijn eindeloos! De stukjes brengen een bijzonder accent in een strak lijnenspel. Lees hier al onze interieurtips om terrazzo te combineren in je badkamer.

Materiaal terrazzo

Terrazzo of granito is een materiaal dat bestaat uit marmerschilfers, vaak restmaterialen, die gezet zijn in cement of een ander bindmiddel. Dat maakt het een ecologische keuze tegenover nieuwe materialen. Tegenwoordig worden ook restmaterialen van graniet, glas en metaal gebruikt. De juiste schilfers worden samengevoegd en vervolgens gegoten in beton. Het echte terrazzo heeft een minerale basis en wordt niet gegoten in een alternatief materiaal zoals kunsthars. Als laatste stap wordt het oppervlak gepolierd tot het helemaal glad is. 

 

Badkamermeubel van wit terrazzo samen met een zwarte kraan van Furnified.ALT
 
Wit terrazzo wastafelplaat samen met een zwarte kraan en een witte waskom van Furnified.ALT

 

Een praktisch materiaal

Granito is een uitermate praktisch materiaal voor in de badkamer. Het is een sterke, slijtvaste en makkelijk schoon te maken steensoort. Terrazzo is eveneens enorm stoot- en krasvast en je ziet er niet veel vlekken op dankzij de drukke print. Ideaal voor in de badkamer dus!

De kleur komt niet enkel terug in tegels, maar we zien ook vaker terrazzo wasbakken en terrazzo wastafelbladen. Dat geeft de luxe dat wanneer je de kleur na een aantal jaren wilt wisselen, dat je gewoon kan wisselen van wasbak of van wastafelblad, en dat je badkamer een hele andere look krijgt. Dat maakt ons concept net zo uniek. Customize je eigen meubelsets en wissel gerust na een aantal jaren van wastafel, je badkamer blijft uniek en in de mode zonder dat je echt enorm grote kosten hoeft te Maken.

Granito badkamermeubels

Ben je niet van plan om alles uit te breken en nieuwe vloertegels te plaatsen in je sanitair? Dan kunnen terrazzo badkamermeubels ook een erg fijne sfeer creëren in je badkamer. 

Furnified zorgt ervoor dat je voor terrazzo durft gaan. Met onze terrazzo wastafels en mooie kranen creëer je een gezellige en karaktervolle badkamer. Een zomers badkamermeubel samengesteld uit ons wit Jules rek met terrazzo platen en wit keramieken waskommen werk altijd. Prachtig in combinatie met wat kleurrijke bloemen! Lavabo George is eveneens een schot in de roos! 

Ontdek onze Terrazzo combinaties

Badkamermeubel met wit terrazzo wastafel en wastafelplaat gecombineerd met een zwarte badkamerkast in een badkamer van Furnified.ALT 

 

Terrazzo vloertegels in de badkamer

Hou je van badkamers in mediterrane stijl? Dan zijn terrazzo tegels in de badkamer de perfecte vloerbekleding voor jou. In het sanitair komt deze ondergrond zeer goed tot zijn recht. Je kan kiezen uit een groot aantal kleuren door het mengen van verschillende materialen. Een terrazzovloer kan je uitvoeren met terrazzo vloertegels of als gietvloer. Gietvloeren zijn naadloos en dus dicht voor vloeistoffen. 

Terrazzo tegels zijn dan weer eenvoudiger om te plaatsen in je badkamer. De granito tegels kan je dan ook gebruiken tegen de wand van je douche en bad om een mooi geheel te creëren. Let wel op dat je geen hele muren met terrazzo aankleedt, want dan kan het snel teveel worden. 

Talloze kleurencombinaties

Dankzij de diversiteit van materialen in terrazzo, zijn er talloze kleurencombinaties mogelijk. Daardoor is er altijd een terrazzo item te vinden dat perfect in jouw badkamer past. Terrazzo kan verschillende felle kleuren samenbrengen, wat in een vintage interieur erg handig is.

 

Roze terrazzo badkamermeubel samen met een gouden kraan van Furnified.ALT

 

Overal terrazzo combinaties

Als je voor een totaalplaatje met granito kiest en je laat hetzelfde patroon niet alleen terugkomen in je badkamer, maar in verschillende ruimtes, dan krijg je een unieke sfeer in je woning. Eenheid straalt namelijk veel kracht uit. In een minimalistische badkamer zal terrazzo fungeren als eyecatcher, terwijl het in een modern sanitair een authentieke toets kan garanderen.

 Check Onze bestsellers met Terrazzo 

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top