Doorgaan naar inhoud
Travertin pot van Furnified op een travertin vensterbank.ALT

Travertin wat is dat? Lees hier meer over de nieuwste interieur trend!

De afgelopen jaren is er een opvallende toename van natuursteen in interieurs te zien. Marmer is al geruime tijd een enorme trend, en ook terrazzo heeft zijn weg teruggevonden. Maar wat ons nu steeds vaker opvalt, is de groeiende populariteit van travertin. Als interieurwinkel zien we de prachtige mogelijkheden van travertin in zowel moderne als meer vintage interieurs. Laten we je meenemen in de wereld van travertin en zien hoe dit natuursteen een schitterende toevoeging kan zijn aan jouw interieur.

Wat is travertin? 

Travertijn – of travertin – is een natuurlijke kalksteen dat herkenbaar is aan zijn aderen en gaatjes. Dit soort steen wordt gevormd op locaties waar kalk uit warm water neerslaat, zoals warmwaterbronnen en geisers. De karakteristieke gaatjes in travertin worden gevormd door takjes, blaadjes en ander organisch materiaal dat in het water aanwezig is.

Wil je meer weten over verschillende materialen? Lees dan ook eens dit blog... 

Travetin tafel van Furnified met een stoel in een woonkamer.ALT

De warme omarming voor jouw interieur

Travertin is een veelzijdig natuurlijk materiaal dat schittert in verschillende interieurstijlen. Het voegt een tijdloze elegantie toe aan elke ruimte en is met name geschikt voor rustieke, landelijke, mediterrane, vintage, Mid-Century, minimalistische en eclectische interieurs. In rustieke en landelijke stijlen voegt travertin een aardse charme toe en past het perfect bij warme kleurenpaletten en houten elementen. In mediterrane interieurs straalt travertin een zonnige en verfijnde sfeer uit, vooral in combinatie met witte muren en natuurlijke materialen. Voor vintage en Mid-Century liefhebbers is travertin geliefd vanwege zijn tijdloze karakter en prachtige harmonie met retro meubels en donkere houtsoorten. Daarnaast biedt travertin een elegant en strak element in minimalistische interieurs, waar het fungeert als een subtiele en stijlvolle basis. Ongeacht de gekozen interieurstijl voegt travertin altijd een vleugje verfijning, natuurlijke schoonheid en tijdloze pracht toe aan het interieur.

Duurzaamheid en stijl in één

Daarnaast is travertin duurzaam en slijtvast, waardoor het een praktische keuze is voor drukbezochte gebieden zoals vloeren en keukenbladen. Het materiaal is bestand tegen dagelijks gebruik en behoudt zijn schoonheid en glans jarenlang. Travertin is ook veelzijdig in zijn toepassing, waardoor het gemakkelijk kan worden geïntegreerd in verschillende interieurstijlen, van minimalistisch tot traditioneel.

Van vloeren tot meubels tot accessoires

Of het nu wordt gebruikt voor een travertin badkamer, travertin wasbakken, travertin handenwassers, travertin salontafels, travertin bijzettafels, travertin vloeren, travertin wandbekleding, travertin meubels of decoratieve travertin, het voegt een vleugje tijdloze klasse toe aan elk interieur. Het straalt een gevoel van verfijning uit en heeft het vermogen om een ruimte te transformeren. Als favoriete keuze van zowel interieurontwerpers als huiseigenaren combineert travertin op harmonieuze wijze schoonheid en functionaliteit, waardoor het een gewilde optie is voor diegenen die streven naar een stijlvol en duurzaam interieur.

Shop onze travertin collectie

Travertin handenwasser met een zwarte kraan van Furnified in een badkamer.ALT
Vorig artikel MicroSkin versus StoneSkin
Volgend artikel Hoe onderhoud je je microskin tafel?
Back to the top