Doorgaan naar inhoud
Zo breng je meer groen in huis

Zo breng je meer groen in huis

Planten zijn de beste interieuraccessoires voor je huis. Ze voegen kleur toe, zuiveren de lucht en maken van een huis een thuis: een plant in huis zorgt meteen voor een huiselijk gevoel. We geven je graag enkele tips voor een beetje ‘groen in huis’.

Groene eyecatchers 

Hou jij van groot en opvallend? Ga dan voor een echte eyecatcher: een plant die indruk maakt. Bijvoorbeeld de Strelitzia Nicolai. Deze plant wordt ook wel de 'Bird of Paradise’ genoemd omdat er bloemen aan groeien die lijken op de paradijsvogel. Je moet er wel een beetje geduld voor hebben, want dat gebeurt pas als de plant 8 jaar of ouder is. Maar ook zonder bloemen is hij prachtig. 

Of ga voor de Alocasia Zebrina, een plant met een zebraprintje op de stengels. Pas op: het is een echte diva die je niet te veel, maar ook niet te weinig water mag geven.  
 
Een Monstera doet het ook altijd goed. Deze ‘gatenplant’ is inmiddels favoriet bij velen en als je zijn potgrond vochtig houdt zal hij je belonen met veel nieuwe bladeren.  

Deze planten overleven alles 

Liever een minder veeleisende plant? Ga dan voor planten die ook met minder aandacht overleven. Haal ‘makkelijk groen’ in huis! Kies bijvoorbeeld voor een cactus, die overleeft het wel een tijdje zonder water. Ook de Sansevieria is onverwoestbaar en is er in verschillende kleuren. Een andere optie is de Graslelie. Zet ‘m op een lichte plek en hij groeit als kool. Als bonus zuivert hij ook nog eens de lucht. 

Groen in huis zonder groene vingers  

Heb je helemaal geen groene vingers? Haal dan groen in huis door middel van groene meubels. Ga voor een klein accent met het dressoir Pisa met zwart marmeren blad, of kies voor opvallend groen in huis met de fluweelgroene sofa Jens.  

Wissel af met meubels van natuurlijke materialen zoals de rotan fauteuil Flora en de Rotan zitbank Milan. Die laatste twee matchen ook heel goed met een interieur vol planten! 

 

Auteur: M. v.d. H.

Vorig artikel Hoeveel kost een badkamer renovatie?
Back to the top