Doorgaan naar inhoud
Zo haal je de tropical vibe in huis

Zo haal je de tropical vibe in huis

Zie jij straks iedereen op reis gaan maar zelf niet zoveel zin, tijd of geld om erop uit te trekken? Dan hebben wij goed nieuws voor jou: de warme tropen komen gewoon naar je toe! Dankzij Furnified tover je jouw huis om in een ware jungle, inclusief exotische fauna en flora. Ready to rumble?

 

Een tropisch interieur kleurt bruin, beige en groen

Niet de tofste tinten, zien we je denken. Trust us, gewoon het resultaat afwachten. Een accentmuur in kaki of donkergroen kan als gedurfde basis dienen voor een statement interieur. Combineer met wit of crèmekleurige tinten voor een evenwichtig kleurenpatroon en tadaaa: je krijgt vanzelf een natuurlijke frisheid in de kamer. Zoals een tropentenue tegen dicht gebladerte.

Toch liever een omgekeerd kleurenspel? Deze go-getters in het groen geven je interieur ook die jungle vibe.

 

Fifty shades of green

 

In de tropen vind je hout met hopen

Weinig tropisch aan een interieur als je geen plaats maakt voor meubels in natuurlijke materialen. Vandaag een hip etiket, maar bij Furnified werken we al sinds het begin met organische grondstoffen. Een overzicht van onze hoogvliegers:

  • Rotan (of rattan) vlechtwerk: deze lichte en stevige grondstof komt uit het tropisch regenwoud en stamt af van de rotanpalm. Zoals dat gaat bij trends, is rotan sinds een paar seizoenen weer helemaal terug van (eigenlijk nooit) weggeweest. Is vlechtwerk jouw ding, dan haal je zeker je interieurhart op aan stukken zoals de Flora Fauteuil en onze Milan zeteltjes.
  • Teak: een prachtige exotische houtsoort die in je interieur met alle aandacht gaat lopen. Ga voor een wauw-effect met een van onze prachtige dressoirs: Oskar of Bob. Tip: ben je toch voor die groene muur gegaan? Dit kleur hout combineert daar ge-wel-dig mee.

 

De juiste decoratie brengt de nodige animatie

Of je nu voor die accentmuur gaat of niet: met de juiste accenten boots je zo een tropisch interieur na en breng je de hele ruimte tot leven. We zetten je op weg:

  • Gouden elementen - warm, warmer, warmst is het in de tropen. Ga ook voor een golden glow en kies voor subtiele gouden decoratiestukken, zoals tafellamp Mia. Hoe cute is die?
  • Patronen - ook de typische motiefjes uit de jungle mogen niet ontbreken. Laat ze zien in de vorm van een schilderij (Eclips) of andere accessoires, zoals vazen en schalen.
  • Exotische planten - een urban jungle zonder echt groen? Dan telt het niet. Verlies je in het gigantische aanbod kleine, grote, schattige, stekelige en vooral kleurrijke plantenaanbod.We zijn geen experts maar wel fan van de Ficus Elastica, de Monstera deliciosa of de Sanseveria.

 

Voilà, met deze tweaks staat jouw ticket naar de tropen gelijk aan een tropical vibe bij je thuis. Psst, in juli zijn het solden bij Furnified. Je kan je nieuwe interieur dus aan korting kopen. Graag gedaan!

 

Auteur: M.AH.L.

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top