Doorgaan naar inhoud
3 x een vintage dressoir stylen

3 x een vintage dressoir stylen

Vintage lover, deze is voor jou. Een dressoirkast die je hart doet sneller slaan, die verdient een mooie plek in je huis. Wil je het meubelstuk écht laten spreken, dan kleed je het toch gewoon wat extra aan? Furnified zet je drie keer op weg.

 

Een dressoir als TV-meubel

Een dressoir past in meerdere ruimtes, zoals de woonkamer en de slaapkamer. Beide ruimtes zijn de geschikte plek voor een TV. En laat die vintage dressoirkast nu net het perfecte TV-meubel zijn. Genoeg plaats voor het grootste exemplaar (zowel voet als scherm) en als je kiest voor een dressoir met gewone kastdeuren, kan je daar je decoder, PlayStation en andere benodigdheden in kwijt. Knap vanbuiten, handig vanbinnen: zo hebben we het graag.

Een tip: wil je kleuren combineren, dan ga je best voor een ton-sur-ton effect of kies je helemaal aan de andere kant van het spectrum voor een kleur dat contrasteert. Zo past het zwart van je TV wonderwel bij vintage dressoir Wesley  maar evengoed bij Oskar, een knappe dressoir in licht eik.

Een dressoir als kleerkast

Een vintage dressoir is niet alleen mooi om naar te kijken, je kan het meubelstuk ook voor heel praktische doeleinden inzetten. Zoals een aanvulling op je kleerkast. Een aanvulling, want uiteraard heb je nog een knap kledingrek, een hippe open-structuur kledingkast of gewoon een volledige dressing waar je al je vestimentaire schatten bewaart. Of zijn enkel wij dat?

Anyway, een dressoirkast met lades is de perfecte buddy om sokken, ondergoed, pyjama’s en sportgerief maar ook haarklemmen, juwelen of make-up in weg te stoppen die anders geen plekje vinden in je slaapkamer. Niet toevallig hebben onze Josée en Josephine het geschikte model voor al die ‘meisjesspullen’. 

Maar boys, niet getreurd, ook voor bestaat de perfecte vintage dressoir. Met een zwarte kast geef je je kamer een instant boost én heb je ineens ruimte genoeg om die (vuile) was op te bergen. Want de vloer telt niet mee, weten we ondertussen.

 

Een dressoir als uitstalplek

Soms is less gewoon more en hoef je die vintage dressoir in eik, teak, hout of rotan helemaal niet te stylen. Heb je onze Pisa al gezien? Deze prachtige vintage dressoir komt in verschillende soorten hout (Eik! Walnoot!) en is bovenaan afgewerkt met een prachtig marmeren blad, verkrijgbaar in meerdere kleuren. Deze unieke combinatie verdient de nodige aandacht dus de aankleding kan je sober houden. Een sprekend kunstwerk erboven, een lampje voor de sfeer en/of een boek ter inspiratie, meer heeft deze eyecatcher écht niet nodig. 

Pssst, vind je een dressoir het einde maar houd je niet zo van de lage varianten? Begrijpen we vol-le-dig. Meet Bob, onze hoge vintage dressoir. De prachtige teak geeft je kamer cachet bij de vleet en de vier kastruimtes bieden voldoende plek voor alle spullen die je niet per se wil laten zien. Met zijn 1m19 (inclusief de pootjes) komt hij op perfecte hoogte om makkelijk zaken die je zeker niet mag vergeten, wel in het zicht te leggen. Een spiegel erbij en je hebt een mini-make-up hoekje, een toffe schaal erop en je hebt een praktisch maar artistiek plekje gecreëerd.

De mogelijkheden met onze modellen zijn oneindig, aan jou om je vintage dressoir crush te ontdekken en al dan niet te pimpen!

Ontdek al onze vintage dressoirs

 

Auteur: M.AH.L.

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top