Doorgaan naar inhoud

Retourbeleid

Bedenktijd (zichttermijn) en retourneren

 • Voor alle producten gekocht bij FURNIFIED heeft u volgens de Belgische wet betreffende de handelspraktijken, de voorlichting en bescherming van de consument van 12 april 2010, een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 • Deze periode gaat in op het moment van in ontvangstname door u of namens u. Tijdens de bedenktijd verwachten we dat u zorgvuldig omgaat de goederen en de verpakking. Er is geen verzakingsrecht wanneer het product en de verpakking niet meer in originele, complete, onbeschadigde en ongebruikte staat verkeren.
 • Wanneer u gebruik wenst te maken van het verzakingsrecht dient u dit binnen de gestelde 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product schriftelijk of telefonisch kenbaar te maken. Aan het afzien van de aankoop is geen betaling van een boete verbonden en dit kan zonder opgave van de redenen. Meer informatie over het annuleren of retourneren van uw bestelling vindt u in de rubriek annuleren, retourneren en ruilen op onze website.
 • De goederen dient u onbeschadigd, ongebruikt en ongeopend (in originele staat en verpakking) uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst retourneren. De verzenddatum geldt als controle. Alle meegezonden documentatie, garantiebewijzen en verpakkingsmaterialen dienen te worden gevoegd bij de retourzending, evenals uw bankrekeningnummer. De rechtstreekse kosten voor retourneren vallen ten laste van de koper. Ongefrankeerde of onvoldoende gefrankeerde zendingen worden steeds geweigerd en teruggestuurd naar afzender.
 • FURNIFIED betaalt u het complete aankoopbedrag (exclusief transportkosten) binnen 30 dagen na ontvangst van de goederen terug.
 • Als blijkt dat de goederen niet conform de voorwaarden van het verzakingsrecht zijn ontvangen dan wordt het aankoopbedrag inclusief de verzendkosten niet, of niet volledig terugbetaald. Het product blijft in dat geval uw eigendom. Op uw verzoek kan het product ook opnieuw naar u worden verstuurd, mits het betalen van de bijhorende verzendkosten.
  • Uitzonderingen op de gestelde bepalingen zijn de volgende:

   (2)- De bestelling bevat maatwerk-producten, producten die op vraag van de klant worden geproduceerd of producten die aangepast worden aan de wensen van de klant.

   (3)- De bestelling werd geplaatst door professionelen. Klanten die aankopen met BTW nummer vallen onder het B2B-recht en niet onder het consumentenrecht.

   (4)- De bestelling bevat artikelen die in promotie staan of die deel uitmaken van een promotionele actie.

   (5)- De bestelling bevat artikelen aangekocht in 1 van onze showrooms of tijdelijke winkels.

   (6)- De bestelling bevat een product dat zichtbaar gebruikt is of op andere wijze beschadigd is.

   Worden producten die in bovenstaande opsomming vermeld worden, geretourneerd, behoudt FURNIFIED zich het recht om 100%(6), 50%(2)(3) of 20%(4)(5)(6) van het betaalde bedrag in te houden om de gemaakte kosten te dekken.

  • Goederen moeten worden teruggestuurd naar het volgend adres: Merantistraat, Gebouw S9, 2030 Antwerpen, België
  • Koos je voor afhaling, dan dient de retour of wissel op eenzelfde manier te gebeuren, zijnde in het filiaal waar de afhaling werd gedaan..
  • Het wisselen of retourneren van niet-conforme of onvolkomen producten of onderdelen kan enkel plaatsvinden op leveradressen in BE of NL

Annuleren bestelling voor levering

De consument kan ten allen tijden kosteloos afzien van zijn bestelling, met uitzondering van volgende gevallen:

 •  De bestelling is reeds 'in levering'. 'In levering wil zeggen: reeds doorgeven aan magazijn, koerierdienst of transportpartner.

 • De bestelling bevat maatwerk-producten, producten die op vraag van de klant worden geproduceerd of producten die aangepast worden aan de wensen van de klant.

 • De bestelling werd geplaatst door professionelen. Klanten die aankopen met BTW nummer vallen onder het B2B-recht en niet onder het consumentenrecht.

 • De bestelling bevat artikelen die in promotie staan of die deel uitmaken van een promotionele actie.

 • De bestelling werd geplaatst in 1 van onze showrooms of tijdelijke winkels.

 • Worden producten die in bovenstaande opsomming vermeld worden, geannuleerd, behoudt FURNIFIED zich het recht om 50% (1)(2)(3) of 20% (4)(5) van het betaalde bedrag in te houden om de gemaakte kosten te dekken.

Back to the top