Doorgaan naar inhoud
Badkamertrends die je niet kan missen in 2021

Badkamertrends die je niet kan missen in 2021

Ben jij al enkele maanden de renovatie van je badkamer aan het plannen of ben je een huis aan het bouwen en kijk je stilaan uit naar de inrichting van jouw eigen thuiswellness? Lees alvast verder als je benieuwd bent naar de do’s en don’t’s van 2021.

Back to black

Deze trend is geen onbekende. Afgelopen jaren zagen we de zwarte badkamertrend al een paar keer om de hoek piepen en dat blijft in 2021 eveneens het geval. Matzwarte elementen kan je op verschillende manieren integreren in jouw badkamerinterieur. Ga voor een matzwarte wastafel of badkamermeubilair of werk met enkele opvallende of contrasterende zwarte elementen zoals zwarte wastafel- en douchekranen, een zwart vuilbakje of zeepflacon. Alles kan en mag.

 

 

Inbouwkranen

Opbouwkranen boeten tegenwoordig in aan populariteit voor ingebouwde kranen. Ingebouwde kranen zijn modern, clean en minimalistisch. Bovendien besparen ze heel wat plaats, wat handig is in compactere badkamers. De inbouwkraan Vosges van Furnified kan gecombineerd worden met diverse wastafels. Het is een elegante toevoeging voor elke badkamerset. Deze kraan is ook verkrijgbaar in het goud voor iedereen die van een chique uitvoering houdt.

 

 

Zwevende badkamermeubels

Badkamermeubels zonder pootjes, zogenaamde zwevende meubels, creëren een gevoel van ruimte. Ze zijn perfect voor elk type woning, zelfs kleinere huizen of appartementen. Bovendien kan je de vloer dan perfect proper houden zonder veel moeite te doen. Je hoeft je ook niet te diep te bukken om iets van de onderste plank te halen.

Badkamermeubel Nestor past in elke woning en geeft een unieke uitstraling aan iedere ruimte. Deze kast is verkrijgbaar in eik, teak, teak rotan en zwart rotan. Voor iedere interieurstijl is er dus een bijpassende kast beschikbaar!

 

  

Een vrijstaande badkuip

Heb jij nog een ingebouwde badkuip of hoekbad? Dat is zo last year. In 2021 steelt de vrijstaande badkuip de show. Zo is jouw oase van rust meteen de eyecatcher van jouw wellness thuis. Let wel, deze trend kan je enkel toepassen als je een voldoende ruime badkamer hebt en de juiste aansluitingen voor een bad. Of je nu kiest voor een strak wit exemplaar of een retro model op pootjes, een vrijstaande badkuip is volgend jaar helemaal “in”.

 

Accentmuren

Een kleine wijziging die meteen razend veel effect heeft op de look & feel van je badkamer, is werken met kleur. In 2021 zijn knalkleuren terug van weggeweest. Werk met een accentmuur in een opvallende tint of primaire kleur of werk met tegelaccenten. Denk maar aan betegeling in een visgraatmotief, hexagon tegels of opvallende mozaïeken. Laat je creativiteit volledig los want het motto is hier “hoe gewaagder, hoe beter”. Laat je je meeslepen door deze trend? Probeer dan wel de rest van je badkamerinterieur sober en clean te houden. Op die manier krijg je een levendig en elegant geheel met een hoekje af.

Duurzaam

Duurzaamheid en het klimaat zijn topics die ook komend jaar de badkamertrends blijven zetten. Milieubewuste interieurkeuzes maken wordt immers belangrijker dan ooit. Investeer in eerste instantie in een waterzuinig toilet met spoelknop met start-stopsysteem. Op die manier bespaar je wekelijks heel wat liters water en bespaar je heel wat euro’s op jouw waterfactuur. Ook energiezuinige lampen zijn een kleine bijdrage aan een beter milieu. Energiebesparende lampen gebruiken soms zelfs 70 procent minder energie dan gewone lampen en gaan meer dan dubbel zolang mee. Win-win.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn in 2021 dé absolute trend en sluiten perfect aan bij de Scandinavische stijl en een industriële look. Werk met ruwe materialen zoals beton of hardsteen voor een stoere sfeer of verwerk licht hout in jouw badkamer met cleane, Scandinavische look.

 

 

Smarthome in je badkamer

Na de smartphone is het nu ook tijd voor de slimme badkamer. Zo kan je jouw badkamerverlichting ook makkelijk aansluiten op jouw smarthomebediening. Zo heb je op afstand controle van jouw badkamerverlichting en kan je zelfs de kleur van jouw verlichting kiezen. Koppel ook een muziekbox in je badkamer en slimme verwarming en op die manier speelt je favoriete muziek in je lekker warme badkamer wanneer je zin hebt in een bad. Handig!

Tegels met structuur

Daar waar enkele jaren geleden de verfborstel de plak zwaaide in badkamers, zien we dat tegelwanden up and coming zijn. Bijzondere patronen en legmotieven zorgen ervoor dat je jouw badkamer op een eenvoudige manier karakter kan geven. Maar ook jouw tegelvloer mag in 2021 net wat anders zijn. Zorg voor tegels met structuur waardoor je jouw voeten dagelijks een massage kan geven of werk met tegels die makkelijk warmte vasthouden. Zo heb je na een douche nooit meer koude voeten.

 

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top