Doorgaan naar inhoud
Binnenkijken bij Lindy: een appartement in mid-century modern stijl

Binnenkijken bij Lindy: een appartement in mid-century modern stijl

Lindy, storyteller voor Het Nationale Theater in Den Haag. Kocht 5 jaar geleden een appartement in Rotterdam en renoveerde de afgelopen jaren elke centimeter. Vandaag woont ze in haar droomappartement in mid-century modern stijl 

Deze maand hebben we een binnenkijker in Rotterdam. We mochten een kijkje nemen in het appartement van Lindy Kuit. 

Lindy werd geboren in de buurt van Rotterdam. Zodra ze oud genoeg was verhuisde ze naar Rotterdam zelf. De stad heeft haar altijd aangetrokken: “Vanwege de omvang, het water en de moderne architectuur, maar ook haar geschiedenis, mentaliteit en rauwe randjes. Het is een echte stad met echte mensen.”  

Ze studeerde kunst- en architectuurgeschiedenis en werkt nu als storyteller & campagneleider bij Het Nationale Theater van Den Haag. 

Het woonverhaal van Lindy 

Ze startte op haar 24e met fulltime werken en besloot al snel dat ze een appartement voor zichzelf wilde; 5 jaar geleden was een koopwoning nog goed te betalen. Bovenaan Lindy’s wensenlijstje stond de wijk Blijdorp: een groene en rustige jaren dertig-wijk in het noorden van de stad. 

Na een tweede bezichtiging was het al raak: leuk appartementje, perfecte locatie, balkon op het zuidwesten… Er moesten alleen nog veel renovatiewerken aan het appartement gebeuren. Door de jaren heen heeft ze elke vierkante centimeter van het appartement aangepakt: “Alle muren zijn opnieuw gestuct, al het hout is opnieuw geverfd, er is een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer geplaatst…”. Het ontbrak zelfs aan centrale verwarming. Wel deed ze tijdens de renovatiewerken een leuke ontdekking: “Onder de grijze laminaatvloer van de vorige bewoonster ontdekte ik een prachtige eikenhoutenvloer. Die heb ik laten schuren en whitewashen. Het maakt het huis echt tot wat het is, hij kraakt zo lekker onder je voeten als je op zondagochtend je bed uitstapt”.  

De woonstijl van Lindy 

Lindy heeft zelf haar appartement ingericht. Ze is gek op stromingen als mid-century modern en space age. Deze stijlen zie je direct terug in haar interieur. Inspiratie vindt ze op Instagram en Pinterest.  

Haar eigen interieur is continu in beweging: “Ik ben begonnen met relatief weinig meubels en heb door de jaren heen items verzameld. Soms komt er iets bij, en soms gaat er weer iets de deur uit.”  

Voor iedereen die op het punt staat om een nieuw huis in te richten heeft ze nog een goede tip: “Richt langzaam in. Geef jezelf de tijd om echt mooie dingen te vinden. Zo voorkom je dat je je huis volstopt met alleen maar Ikea- en Karweimeubels die je na een paar maanden alweer beu bent.” 

Blikvangers & favoriete plekjes 

Een van Lindy’s favoriete plekken in haar appartement is haar badkamer. Deze heeft ze een stukje groter gemaakt door een deel van de gang erbij te betrekken. Daarnaast vind je Lindy vaak in haar leesplekje in de hoek van de woonkamer: “Die fauteuil is niet alleen heel mooi, maar zit ook lekker.” 

De blikvangers van haar interieur? “Mijn Oskar dressoir natuurlijk! En mijn Alky chair, ontworpen door Giancarlo Piretti voor Castelli in de jaren zeventig. Ik vond de fauteuil met ietwat versleten donkergrijze bekleding via Catawiki en heb ‘m door MaartWerk Stoffering in Schiedam laten herstofferen in prachtig, roodbruin velours.” 

Een beetje Furnified in huis 

Het Oskar dressoir van Furnified was een van de eerste meubels die Lindy aanschafte. “Het model is tijdloos en ik vond het tof dat ik zelf de pootjes eronder kon kiezen.” Volgend jaar verhuist Lindy uit het appartement, samen met haar vriend heeft ze iets nieuws gekocht: “We gaan in het Zuiderziekenhuis wonen op Rotterdam-Zuid, een monumentaal ziekenhuis uit de jaren dertig. De verbouwing duurt nog wel even, maar in mijn hoofd heb ik elke centimeter al ingericht. Oskar gaat zeker een plekje krijgen!” 

Vorig artikel Woon eens in het interieur van een bekende architect
Volgend artikel Binnenkijken bij PR-lady Lisa in Antwerpen
Back to the top