Doorgaan naar inhoud
Binnenkijken bij PR-lady Lisa in Antwerpen

Binnenkijken bij PR-lady Lisa in Antwerpen

Lisa, PR-lady en copywriter bij Diamonds & Pearls Communications.
Woont in een appartement hartje centrum Antwerpen, dat ze heeft angekocht in 2019. Haar appertement heeft een mix van vintage, nieuw & DIY design 
 

Deze maand hebben we een binnenkijker in Antwerpen. We nemen een kijkje in het eclectische ‘sex & the city’ appartement van PR-lady Lisa. Lisa studeerde journalistiek en public relations en scoorde tijdens haar studies een toffe stage bij PR-bureau Diamonds & Pearls Communications. Na haar studie kreeg ze meteen een job aangeboden, maar ze koos ervoor om eerst de wereld rond te reizen & te surfen.  

Het woonverhaal van Lisa 

Eenmaal terug van haar reis gold het jobaanbod nog steeds en settelde ze zich in Antwerpen. In 2019 kocht ze haar knusse appartement in hartje Antwerpen. “Ik kom oorspronkelijk uit Rumst, maar ik droomde altijd al van een leven in de stad. Ik werk sinds 6 jaar in Berchem dus het was een logische keuze om naar Antwerpen te verhuizen. Na twee jaar denk ik nog steeds ‘haa, ik woon hier gewoon. Hoe gek’. Yup, trotse Antwerpenaar!” 

Lisa had een hele waslijst aan eisen, en eigenlijk voldeed dit appartement daar totaal niet aan. “Maar het was liefde op het eerste gezicht”

Met 60m2 is het geen ruim appartement, maar het zorgt ervoor dat Lisa goed nadenkt over wat er in haar interieur staat. Hier vind je geen onnodige prullen en meubels moeten niet enkel mooi maar ook praktisch zijn. “Élk stuk dat je hierbinnen ziet, heb ik met veel liefde uitgezocht. Ondanks dat ik nogal een twijfelaar ben in ‘daily life’, wist ik echt heel goed hoe mijn appartement er moest uitzien. Ik had écht een beeld in mijn hoofd en dat moest het worden. No other options.” 

Een appartement op een bijzondere locatie 

Omdat er geen ruimte was voor een echte eettafel, maakte Lisa’s vader een hoge bartafel voor haar. “Ik heb geluk met een handige papa. Ik zie dingen, hij maakt ze. Mijn papa: de man die alles weet en alles kan!” Het metalen frame zette hij zelf in elkaar en de marmeren plaat schafte hij aan bij een grafzerkmaker. “Scheelt heel wat geld en dat de plaat oorspronkelijk bedoeld was als grafplaat zie je er niet meer in terug.”  

In Lisa’s appartement is het ‘t perfecte tafeltje om in het weekend een kopje koffie te drinken, uitkijkend op de markt voor de deur. Het is haar favoriete plek in het appartement: “Ik heb hier perfect zicht op het plein. Ik ben nogal nieuwsgierig en kan echt urenlang naar buiten turen. Er gebeurt hier altijd wel iets. Eigenlijk heb ik helemaal geen televisie nodig!” 

De locatie van haar appartement is extra bijzonder voor Lisa:  

"Mijn opa stond tot eind jaren 60 met een groentenkraam op de vroegmarkt, hier op het Theaterplein. Soms kijk ik naar buiten en beeld ik me in hoe dat was. Hij heeft nooit geweten dat ik hier op ‘zijn’ plein kwam wonen, maar ik denk wel dat hij heel trots geweest zou zijn.”

Lisa’s favoriete item 

Het pronkstuk uit Lisa’s interieur? Dat is zonder twijfel de bijzondere vintage Sputnik lamp die in de living hangt. Bij binnenkomst valt hij direct op. “Deze lamp hing bij mijn grootouders. Als kind vond ik ‘m altijd afschuwelijk lelijk. Nu ben ik er gek op, het is echt een uniek stuk en het is een mooi aandenken aan mijn grootouders.” 

Op de wc hangt nog een ‘pronkstuk’: lachend wijst Lisa ons op de kalender met knappe mannen. “Dit is een groep jongens uit Antwerpen die elk jaar een sexy fotoshoot doen voor een kalender. De opbrengst van de kalenders gaat naar een goed doel.” 

Ook Furnified’s dressoir Oskar behoort tot haar favoriete items in haar interieur. "Ik was op zoek naar een originele vintagekast als tv-meubel, maar al snel bleek dat ik daarvoor een nier zou moeten verkopen. En toen botste ik op Furnified; uniek én betaalbaar design. Het Oskar dressoir bleek de kast van mijn dromen en perfect te passen in mijn interieur!  Ik ben er nog steeds kei blij mee!” 

Een binnenkijker in Antwerpen centrum 

In Lisa’s slaapkamer vergeet je bijna dat je in hartje Antwerpen staat, het lijkt er eeuwig zomer. De warme kleur op de muur, de rotan tasjes uit Bali, de dromenvanger uit Mexico en een boomerang uit Australië zorgen voor een extra ‘vakantiegevoel’. Wel zo fijn in de slaapkamer. 

De grote kast liet ze op maat maken: “dat was echt heel erg duur, maar ik kan er al mijn kleren in kwijt en gebruik de kast ook nog als extra opbergruimte.”  

In de stijl van Lisa 

Geïnspireerd door Lisa’s interieur? Shop dan deze items in de stijl van Lisa: het Oskar dressoir, de Gordon groene velvet sofa en de gouden ronde spiegel.  

Als PR-lady weet Lisa je natuurlijk alle leuke adresjes en laatste nieuwtjes te vertellen. Volg haar Instagramkanaal om op de hoogte te blijven. 

Vorig artikel Binnenkijken bij Lindy: een appartement in mid-century modern stijl
Volgend artikel Onze filmtips voor het perfecte filmavondje
Back to the top