Doorgaan naar inhoud
Dé 4 interieurtrends van dit moment

Dé 4 interieurtrends van dit moment

Eindelijk: het voorjaar komt eraan! Heb jij ook zin om de ramen op te gooien, de boel op te kuisen en je interieur op te frissen? We feel you. Daarom heeft Furnified als interieurcurator voor jou dé 4 interieurtrends van 2022 geselecteerd. Zo is jouw huis weer helemaal up-to-date! 

1. 70’s retro

Warme kleuren, bijzondere geometrische patronen, natuurlijke materialen en veel planten: welcome to the seventies! De stijl van de hippe jaren zeventig sluipt al enkele jaren steeds meer in moderne interieurs en we love it. Kenmerkend voor deze stijl zijn nostalgische kleuren zoals oker, groen, bruin en geel en meubels met ronde, organische vormen. Hout mag ook zeker niet ontbreken in een retro woonkamer. Kies voor donker- of warmbruin meubilair met ronde hoeken en poten voor een echte seventies feel. Zo is de retrokast momenteel erg populair. Een dressoir – zoals Oskar in walnoot of Felix in teak- of een open kast – zoals de vintage wandkast of de Amsterdam boekenkast – zijn ideaal om een vintage sfeer te bereiken.

2. Rond en organisch

In 2022 zeggen we (voorlopig) gedag tegen hoekige meubels. In plaats daarvan, verwelkomen we gebogen vormen, organische lijnen en kronkelende bochten. Hallo, zachtheid! De overkoepelende Japanse wabi-sabi filosofie ligt ten grondslag aan deze trend. Ronde meubels en accessoires zoals vazen ogen vriendelijk en brengen een gevoel van rust, eenvoudig en veiligheid. Versterk dit effect met fluffy stoffen, egale materiaalsoorten en velvet elementen. Furnified brengt de komende tijd een nieuwe serie organische tafels uit: stay tuned!


3. Glas als statement

Mooi, makkelijk te combineren en passend in elk interieur: glas is de komende tijd een favoriet materiaal in huis. Of je nu kiest voor glazen accessoires – zoals vazen – of meubels met glazen elementen: glas zorgt voor een rustige, zachte en levendige sfeer. Houd je niet van een prominent aanwezige dinertafel? Een glazen tafel oogt subtiel en chique. Wil je graag een gevoel van ruimtelijkheid behouden in je interieur? Een glazen vitrinekast is niet alleen mooi, maar zorgt er ook voor dat de ruimte waarin het staat er ruimtelijk blijft uitzien doordat je door de kast heen kunt kijken. Maar glas kan ook een statement worden, vooral als het getextureerd glas is. Sounds good? Houd Furnified in de gaten, want ons Oskar dressoir in eik zal binnenkort beschikbaar zijn met deurtjes van textuurglas. Exciting!


4. Natuurlijke materialen

De afgelopen tijd zijn we de natuur steeds meer gaan waarderen. En dat willen we terug zien in ons interieur. In het verlengde van organische, zachte vormen, is dan ook het gebruik van natuurlijke materialen trending. Bamboe, kurk, karton en vilt stralen ruimte en rust uit. Natuurlijk past ook hout in dit rijtje, zoals de houten eettafel Lisa of Harris. Of wat dacht je van steen? Onze Richard salontafel is Furnified’s all-time bestseller en beschikbaar in verschillende kleuren marmer. Tot slot is ook riet een goede keuze; met bijvoorbeeld de Swing stoel in riet creëer je een lichte, organische sfeer. Maak jouw natuurlijke interieur af met pampasgras en véél planten!


Vorig artikel Trend: geef je badkamer kleur met tegels
Volgend artikel Musthaves voor een industrieel interieur
Back to the top