Doorgaan naar inhoud
De eerste indruk: inspiratie voor een adembenemende inkomhal

De eerste indruk: inspiratie voor een adembenemende inkomhal

De inkomhal is een ruimte waar doorgaans weinig aandacht aan wordt besteed. De eerste indruk is echter ontzettend belangrijk en dat geldt ook voor woningen. Verwaarloos de inrichting daarom niet, want je visitekaartje valt maar beter in de smaak als je belang hecht aan je interieur. Lees verder voor tonnen inspiratie en nuttige tips.

 

Ontspullen

De inkomhal is geen opslagruimte, dus ontspullen is aan de orde. In de hal horen jassen en schoenen zeker thuis maar andere zaken kunnen beter in de berging worden geplaatst. Met minder rommel zal de inkomhal meteen veel groter lijken.

Nuttige decoratie

In de inkomruimte kan nuttige decoratie zoals een bankje of een opbergkast goed dienstdoen. De volgende items zijn onmisbaar in je hal:

Opbergruimte

Laat de kleine hoekjes in je hal niet verloren gaan en gebruik deze als opbergruimte. Onder een trap kan je heel wat spullen kwijt door een ingebouwde kast te laten plaatsen. Een mooi dressoir zorgt ervoor dat je heel wat zaken uit het zicht kan verwijderen. Hierop kan je dan mooie decoratie etaleren om de sfeer van je hal te verbeteren.

Kapstokken zijn heel handig in je inkomhal. Iedereen wil bij het binnenkomen zijn jas ergens kunnen ophangen. Gebruik geen echte kapstokken, maar kies voor haakjes aan de muur. Zo nemen de jassen geen extra plaats in in de breedte.

 

Zitbank

Je schoenen uitdoen, dat is niet eenvoudig als je moet rechtstaan. Een zitbankje is dus het ideale meubelstuk voor in de hal. Een zitbank met daaronder opbergruimte is perfect voor in een kleine hal.

 

Spiegel

Een spiegel is altijd een goed idee in de inkomhal. Je ruimte lijkt meteen groter en het is handig om snel nog even te kunnen kijken of je haar goed ligt voor je de deur uitgaat. Hang de spiegels op de lange zijde, zodat een smalle ruimte meteen breder lijkt.

Verlichting

In een inkomhal is er vaak weinig of geen natuurlijk licht. De juiste en voldoende verlichting integreren is dus van groot belang. Een gezellig tafellamp of staande lamp geeft meteen een extra dimensie.

 

Een natuurlijk tintje

De hal is de ideale plaats om enkele hippe kamerplanten te tonen. Ze geven de ruimte meteen een natuurlijke tint. Roze planten zijn tegenwoordig helemaal hip en zijn een ideale kandidaat voor de inkomruimte!

 

Doorkijk

De inkomhal geeft al een glimp van de stijl van de woning en doet verlangen om de andere ruimtes te kunnen zien, ook al is het vaak de enige ruimte die mensen te zien krijgen. Je kan al een sneak peek geven door met een glazen deur te werken. Dit kan modern, volledig in het glas, maar ook industrieel met een glas en staal combinatie. Een ruimtelijk en open gevoel zal hierdoor worden gecreëerd en de hal zal dus veel groter tonen dan ze werkelijk is. In kleinere woningen (link naar Klein wonen groots aangepakt) zal deze doorkijk het ruimtelijk gevoel extra stimuleren.

 

Met de deur in huis

Heb je geen hal, maar val je letterlijk met de deur in huis? Dan is het ook belangrijk om in de ruimte waar je binnenkomt slimme opbergoplossingen te integreren. Jassen hang je bijvoorbeeld in een ingebouwde kast in de keuken en schoenen verstop je in een lade. Zo kom je veel minder snel in de verleiding om alles snel ergens te gooien.

 

By Lien Egghe

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top