Doorgaan naar inhoud
De perfecte salontafel? Zo zoek én vind je hem!

De perfecte salontafel? Zo zoek én vind je hem!

De juiste salontafel kiezen? Het lijkt een makkelijke zoektocht, maar dat is het niet. Een salontafel kraakt of maakt je woonkamer. Is hij te groot? Dan haalt hij je woonkamer uit evenwicht. Is hij te klein? Dan gebeurt er net hetzelfde. Tijd dus voor enkele tips van Furnified om de perfecte salontafel te vinden!

Tips & Tricks

#1: Zoek de juiste salontafel bij jouw zetel. Blijf in hetzelfde kleurenpalet, zodat alles een mooi geheel vormt.

#2: Match de salontafel ook met de rest van je interieur. Zo oogt het vaak mooi wanneer een eettafel overeenstemt met een salontafel. Neem nu bijvoorbeeld marmeren eettafel Sophia in combinatie met marmeren salontafel Will. Een echt plaatje als je het ons vraagt.

#3: Stem de hoogte van de salontafel af met de hoogte van de zitting van je zetel. Dit is zeker zo belangrijk en wordt vaak over het hoofd gezien. Toch bestaan er ook salontafels die wat lager zijn, deze passen mooi in een modern interieur.

4: Match de salontafel met de lengte van je zetel. Een geschikte salontafel meet 75% van de lengte van je zetel. Zo creëer je een perfect evenwicht tussen beide meubelstukken. Wanneer je zetel bestaat uit een chaise longue, kies je best voor een kleinere salontafel die zo’n 35% tot 50% van de lengte van je zetel is.

Nieuwe trends

Een van de nieuwste trends van tegenwoordig is om te kiezen voor meerdere kleine ronde of rechte salontafels die op elkaar zijn afgestemd, zoals onze tweedelige set Leonard. Beide vormen passen mooi bij een rechte bank, maar de ronde vorm ‘breekt’ de rechte strakke lijnen en zorgt op die manier voor een meer speels effect. Ook de combinatie van meerdere materialen vindt zijn weg naar de interieurwereld. Deze trend geeft een twist aan je interieur en maakt het uniek. Zo combineert men een marmeren blad vaak met een gouden voet of een eikenblad met een metalen frame. Voorbeelden van beide trends zijn salontafels Richard en Marvin. 

 

Een salontafel vind je altijd, het gaat er net om dat je de perfecte salontafel vindt. En laat dat nu juist iets zijn dat vaak wat stroever verloopt. Dankzij deze tips van Furnified weet je in elk geval waar je op moet letten!

Ben je geïnspireerd en op zoek naar een leuke salontafel? Bekijk dan snel onze uitgebreide collectie hier!

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top