Doorgaan naar inhoud
Deze vijf warme stijlen veroveren elk interieur

Deze vijf warme stijlen veroveren elk interieur

Tijdens deze Winterse periode hunkeren we allemaal naar een gezellig en warm interieur en wordt Pinterest meermaals afgeschuimd op zoek naar nieuwe ideeën. Gezelligheid en warmte kan soms in kleine details zitten en een industriële stijl kan je toch ontzettend knus maken. Van een warme staal look tot een Japans geïnspireerde stijl: droom weg dankzij onderstaande vijf warme interieurstijlen.

 

#1: Een warme staal look

De industriële look is de laatste jaren erg populair. Zwart staal maakt een opmars en is in heel wat woningen terug te vinden. Toch krijgt een industrieel interieur vaak de stempel van ongezellig en kil te zijn. Dat staal je interieur niet koud hoeft te maken, kan gemakkelijk bewezen worden. Door warme lampen en natuurlijke elementen zoals planten en natuursteen te gebruiken, geeft staal geen kille feeling meer. Aan de hand van zacht textiel wordt de industriële look op een gezellige manier aangevuld.

 

#2: Scandinavisch design

Minimalisme en functionaliteit zijn eigenschappen die kenmerkend zijn voor de Scandinavische stijl. Deze hebben een impact gehad op hoe wij met z’n allen naar design kijken. Scandinavisch design geeft je woning een noordelijke uitstraling zonder koel aan te voelen. Minimalisme, strakke vormgeving en puurheid staan namelijk niet gelijk aan kilte. Door gebruik van licht hout, meer bepaald eik, wordt een Scandinavisch interieur meteen huiselijk en warm. Eik is zo puur en eerlijk, dat je het materiaal meteen wilt aanraken; het nodigt uit tot tactiliteit. Daardoor hoort het adjectief koel nooit thuis in een Scandinavisch ingerichte woning. Het doel is een open en huiselijke sfeer te creëren.

#3: Braziliaans modernisme

Het Braziliaans modernisme verovert meer en meer interieurharten. De combinatie tussen warme invloeden en brutalistische vormen, zou het populaire Scandinavische interieur wel eens van haar eerste plaats kunnen stoten. 

Deze stijl kan tegenpolen werkelijk samenbrengen; er wordt een wisselwerking gezocht tussen koude en warme materialen. Hout en natuursteen zorgen bijvoorbeeld voor een gedeeld evenwicht. We stappen af van het witte, minimalistische design en zoeken opnieuw naar warmte en rust met deze iconische architectuurstroming. Mens en natuur staan hierin centraal. Het toevoegen van huiskamerplanten om het exterieur naar binnen te halen kan dus ook niet ontbreken.

Bron: Pinterest

 

De Ruben chair past perfect binnen deze stijl want deze stoel vormt de perfecte combinatie van natuurlijke materialen en ruwe vormen. Dankzij het houten frame en een zitting van gevlochten rotan, is deze stoel perfect voor een Braziliaans modernistisch interieur.

 

#4: Rust en sereniteit in een Japans interieur

Japanse architectuur en design zijn populair dankzij de kenmerkende rust en sereniteit, in combinatie met een gezellige warmte. Heel wat architecten, waaronder Mies van der Rohe, zagen Japanse architectuur als een bron van inspiratie. Ruimtelijke, rustige gebouwen met oog voor detail, dat is onthaasten op vlak van interieurinrichting. Met een heerlijke tas thee kan je in een Japans interieur helemaal zen worden. Het is een kunst om zaken weg te laten en de natuur binnen te trekken in je interieur.

 

#5: Wabi Sabi: perfecte imperfectie

We zeggen vaarwel tegen symmetrie en afgelikte interieurs en verwelkomen de perfectie van imperfect design met Wabi Sabi. Wabi Sabi betekent in de Japanse filosofie “de schoonheid van imperfectie, eenvoud en natuur”. De stijl opteert voor authentieke materialen en asymmetrie en brengt op die manier rust in onze woningen door genoegen te nemen met het onvolmaakte. Er wordt een hulde aan de schoonheid van dingen gebracht door natuurlijke materialen bewust te laten verouderen. Warmte is bij de Wabi Sabi stijl direct aanwezig.

 

By Lien Egghe

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top