Doorgaan naar inhoud
Een nieuwe vloer kiezen: waar moet je op letten?

Een nieuwe vloer kiezen: waar moet je op letten?

Je wil graag een nieuwe vloer in je huis, maar waar moet je op letten? Uiteraard spelen looks een grote rol, maar een vloer moet vooral ook praktisch zijn. In deze blog geven we je enkele tips mee die je helpen bij het kiezen van een nieuwe vloer.  

Kies een vloer die bij past bij de ruimte  

Houd bij het kiezen van een nieuwe vloer rekening met de ruimte waarin de vloer komt te liggen. Een badkamervloer moet aan heel andere eisen voldoen dan een slaapkamervloer. Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je living? Let er dan op dat hij tegen een stootje kan. De living wordt een stuk intensiever gebruikt dan de slaapkamer. Kies daarom voor parket of tegels, deze vloeren gaan lang mee en kunnen heel wat verdragen. 

Ga voor de lange termijn 

Een nieuwe vloer leggen is best wel een uitgave. Muren verf je gemakkelijk een andere kleur en zelfs meubels zal je nog af en toe wisselen. Een nieuwe vloer leg je echter niet zo vaak. Houd daarom rekening met vaste elementen zoals de keuken, deuren en bijvoorbeeld een schouw. Past je nieuwe vloer hier wel bij? Kies bij twijfel voor een wat neutralere vloer, deze kun je altijd nog aankleden met toffe tapijtjes.  

Vergroot de ruimte  

Leg je een nieuwe vloer in een kleine ruimte? Zorg er dan voor dat de vloer je ruimte groter maakt. Leg daarom geen grote tegels in een kleine ruimte. De hoeveelheid voegen bij kleine tegels zorgen ervoor dat het oppervlak optisch groter lijkt. Kies je voor een donkere vloer? Verf je plafond dan wit om de ruimte niet te donker te laten worden, dan oogt hij namelijk kleiner. En leg je een parket? Zorg dat je deze vloer altijd in een lengterichting legt, dan laten de naden de ruimte ook optisch groter lijken. 

Een vloer als eyecatcher  

Tegenwoordig mag een vloer best een eyecatcher zijn. Denk aan visgraat parket, een terrazzovloer of een betonnen gietvloer. Twijfel je of je deze trendvloeren snel beu zal zijn? Kies dan voor een vloer die gemakkelijk te vervangen is zoals laminaat of PVC.   

Kan of mag je de vloer niet aanpassen en ben je uitgekeken op je vloer? Leid dan de aandacht af met toffe tapijten. Kies voor een opvallende kleur of een opvallend motief, of ga voor een tapijt in Berber stijl. Combineer verschillende stijlen met elkaar door ze nonchalant over elkaar heen te leggen. Je vloer hoeft in ieder geval niet saai te zijn! 

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top