Doorgaan naar inhoud
Een tijdloze marmerlook voor je badkamer

Een tijdloze marmerlook voor je badkamer

Op zoek naar een tijdloze look voor jouw badkamer? Dan zit je met marmer helemaal goed. Marmer is weer helemaal terug van weggeweest. Deze prachtige natuursteen heeft een luxueuze, moderne en tegelijk vintage uitstraling die je interieur meteen naar een hoger niveau tilt. Door de unieke lijnen en kleuren is het materiaal op zichzelf vaak al de eyecatcher van een ruimte. Marmer laat zich toepassen in verschillende interieurstijlen, van stoer industrieel tot zeer klassiek of landelijk modern. Wij geven je een kijkje op hoe marmer van je badkamer een tijdloze ruimte maakt met klasse.

Een veelzijdige lichte en donkere look met marmer 

Marmer is een geweldig materiaal dat past bij verschillende stijlen door de veelheid aan kleuren waarin het beschikbaar is. De kleuren variëren van helderwit tot rozerood, beige en zwart. Daarnaast kan de ader ook meer of minder prominent aanwezig zijn in het marmer en kunnen er meer of minder kleurschakeringen in de natuursteen zitten. Dit verschil in patronen zorgt ervoor dat je ongetwijfeld een unieke soort steen in huis hebt. Kies voor vloertegels van marmer en combineer deze met dezelfde tegels op je muren of contrasteer net met een drukkere of net donkerdere of lichtere versie.

Marmeren wastafel Going Objects

De light versie: accessoires van marmer 

Is een volledige marmerlook wat te heftig voor jou? Dan kan je investeren in marmeren accessoires in je badkamer. Denk maar aan zeeppompjes, een toiletrolhouder, een leuke vaas voor je badkamerplantjes in marmer. De keuzes zijn eindeloos. En deze subtiele touch zorgt meteen voor een meer luxueuze sfeer in je badkamerruimte.

Rust en luxe  

Wil je voor een luxueuze en tegelijk rustgevende sfeer kiezen in je badkamer? Dan kan je zowel met warme als koude marmerkleuren werken. De marmertint is makkelijk te combineren met andere rustgevende, neutrale tinten waardoor je een klassevol geheel krijgt. Poederroze of eerder beige combineren met marmer? Je voelt je instant thuis in deze luxueuze hotelbadkamer die je meteen naar het hartje van Parijs brengt. Combineer frisse marmerkleuren steeds met roségoud of geelgoud voor je kranen en douchekop voor een romantische en klassieke sfeer. Wil je een iets strakkere look, dan ga je voor zwarte kranen.

The vintage turn 

Marmer heeft iets fris en tegelijk iets vintage. Heb je een badkamer met een retro look & feel, dan kan marmer daar uiteraard niet ontbreken. Combineer met een antiek badkamermeubel, een vintage spiegel en diepgroene kleuren om de rijkelijke retro vibe helemaal tot zijn recht te laten komen.

Beige marmeren wastafel met gouden details Going Objects

Modern en industrieel met marmer 

Marmer hoeft niet steeds klassiek of romantisch te zijn. De natuursteen kan ook een heel stoer en robuust effect creëren in een meer industrieel badkamerinterieur. De gladde textuur en patronen zorgen voor een moderne sfeer en de koelere marmertinten sluiten perfect aan bij grijs beton en metalen doucheframes.

Industriële badkamersetting Going Objects

Hoe onderhoud je de marmerlook?

Echt marmer is in tegenstelling tot een keramische marmerlook tegel een pak kwetsbaarder. De natuursteen vraagt een specifiek onderhoud en moet goed drogen. Ook gebruik je best een specifieke reiniger voor natuursteen om de vloer -en wandtegels glanzend en schoon te houden. Gebruik geen azijn of klassiek schoonmaakproduct op echt marmer omdat deze de steen aantasten.

Ben jij al gewonnen voor een badkamer met marmerlook?

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top