Doorgaan naar inhoud
Een Wabi Sabi interieur: zo perfect is imperfect

Een Wabi Sabi interieur: zo perfect is imperfect

We zeggen vaarwel tegen symmetrie en afgelikte interieurs en verwelkomen de perfectie van imperfect design met Wabi Sabi. Dit betekent in de Japanse filosofie “de schoonheid van imperfectie, eenvoud en natuur”. We kiezen voor authentieke materialen en asymmetrie en brengen op die manier rust in onze woningen door genoegen te nemen met het onvolmaakte. Er wordt een hulde aan de schoonheid van dingen gebracht door natuurlijke materialen bewust te laten verouderen. Ontdek hier hoe jij Wabi Sabi in je huis kan integreren.

 

Wat is Wabi Sabi?

Wabi komt van wabiruba, een woord dat staat voor verlatenheid, eenzaamheid, hunkeren. Sabi komt dan weer van vergankelijkheid en de nostalgie die daarbij hoort. Samen betekent dit de schoonheid aanvaarden van het onvolmaakte en vergankelijke. Meer in het heden leven in plaats van het verleden of de toekomst, staat centraal. Vanuit een designoogpunt betekent dit dat een voorwerp nooit helemaal perfect is en dat de schoonheid zich zal verschuilen in die imperfectie.

 

Waarom deze interieurstroming?

Wie genoeg heeft van Pinterest perfect woningen kan opgelucht ademhalen dankzij de nieuwe Wabi Sabi look. Het hoeft niet altijd net en Scandinavisch minimalistisch te zijn. Leven in het heden is de boodschap en de lat iets minder hoog leggen. Laat die stress varen over vlekjes op kussens en draden uit je tapijt, want dat is helemaal in!

 

Eenvoudig de Wabi Sabi trend in huis

Je hoeft geen bergen te verzetten om de Wabi Sabi levensstijl in huis te halen. Laat precies geverfde muren voor wat ze zijn en laat ze onafgewerkt. Je kan de putten in het bezetsel net in de verf zetten. Afgebladderd behang is niets om je nog voor te schamen. Met eenvoudige houten tafels, servies van keramiek en accessoires vervaardigd uit natuursteen haal je de look meteen in huis. Gaf je neefje je een zelfgemaakte vaas? Ideaal! Koop geen volmaakt boeket om deze vaas te sieren, maar pluk zelf bloemen in je tuin of in de polders. Omarm de imperfectie, want dat is net hetgeen dat deze interieurstijl écht prachtig maakt.

 

Ruw en onbewerkt

Asymmetrische meubelstukken met een ruw kantje zijn niet weg te denken uit een Wabi Sabi interieur. Bogen zijn daarnaast sowieso al een trend, maar die gaat ook perfect samen met de Wabi Sabi look, zoals bewezen wordt in dit interieur. Laat de houten en betonnen structuren van de woning zoveel mogelijk zichtbaar. Een onafgewerkte wastafel met grof materiaal is helemaal in! Hoe meer oneffenheden, hoe meer karakter het stuk krijgt. Onze salontafel Marvin toont de uniekheid en authenticiteit van de natuur. Deze is gemaakt uit eik en heeft een organische vorm die telkens weer afhangt van de doorsnede van de boomstam. Ook dressoir Oskar past mooi in een Wabi Sabi concept door zijn lichte eiken kleur. 

 

Mooier met de jaren

Tweedehands spullen kopen is helemaal gerechtvaardigd bij het Wabi Sabi interieur en het is ook nog eens een duurzaam alternatief! Materialen met een doorleefde look en gebruikssporen zijn perfect. Een ideaal meubelstuk voor in je Wabi Sabi woonkamer is onze zetel Gordon. Hij is gemaakt van 100% natuurlijk aniline leder, een ledersoort die doorheen de tijd een verhaal vertelt zonder zijn kwaliteit en comfort te verliezen.

Aardetinten

Als je kiest voor de Wabi Sabi interieurstijl, hanteer je rauwe materialen. Het kleurenpalet zal dit dan ook moeten volgen. Aardetinten zijn the way to go. Deze passen perfect bij onbewerkte muren van baksteen of beton. Je kan ook kiezen voor de donkere variant van Wabi Sabi. Wanneer je deze vorm prefereert, verf je de muren op een grove manier in donkere aardse kleuren en combineer je ze met lichte meubels. Op deze manier creëer je de perfecte balans. 

 

Twijfel niet langer en omarm the art of imperfection!

 

By Lien Egghe

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top