Doorgaan naar inhoud
Een wandkast inrichten doe je zo!

Een wandkast inrichten doe je zo!

Een wandkast op zich is al een prachtige invulling van je interieur, maar als je deze op een stijlvolle manier kan inrichten, wordt het alleen maar beter. Lees hier hoe je de lege planken kan omtoveren tot een adembenemend geheel, want het oog wil uiteraard ook wat.

 

Een evenwichtig kleurenpalet

Inrichten van ruimtes vraagt altijd om een kleurenschema te hanteren. Om ervoor te zorgen dat je wandkast een mooi geheel vormt, is het belangrijk om een aantal vaste kleuren te kiezen en hier niet te veel van af te wijken. Je wil niet dat je wandkast op een regenboog begint te lijken of dat de gekozen kleuren vloeken met elkaar. Kies in je ruimte enkele accentkleuren, die je ook laat terugkomen in de wandkast.

Hoog en laag

Een wandkast mooi inrichten is werkelijk een kunst, maar als je varieert in de hoogtes van de items die je in je kast plaatst, heb je al een streep voor. Leg een paar boeken plat neer, stapel er enkele op en positioneer sommige literaire meesterwerken rechtstaand. Dit geeft meteen een creatieve look. Kies voor ronde vormen in combinatie met hoekige, voor rechtlijnige gecombineerd met vlakke, enzovoort. Variatie is bij de inrichting van een wandkast echt key.

Instagram: Hannelore Veelaert

 

Een streepje natuur en kunst

Ook (hang)planten en kunst kunnen je wandkast erg opwaarderen. Vul je planken met een streepje natuur en kunst om het geheel te vervolledigen. Unieke en betaalbare wall art in alle maten en kleuren kan je terugvinden bij Furnified. Combineer twee kleinere kunstwerken of kies voor één groot schilderij.

Groeperen voor orde

Om orde in je wandrek te houden, is het aangeraden om de zaken te groeperen. Plaats de boeken bij elkaar, zet enkele kaarsen samen, enzovoort. Op die manier toont je kast niet als een complete chaos, omdat er regelmaat aanwezig is. Je kan spullen die minder esthetisch zijn opbergen in dozen of manden om ze aan het oog te onttrekken. Kleine items waar je geen blijf mee weet hebben namelijk ook een plaatsje nodig.

Functionaliteit bewaren

Een wandkast moet niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. Plaats je deze in de keuken? Dan kan dit rek zeker dienen als verlengde van je eetplaats om je servies op te bergen. Of wat dacht je ervan om je wijn hierin te etaleren? De mogelijkheden om een wandkast functioneel te maken zijn eindeloos, dus benut deze zeker!

Bovenstaande buffetkast is samengesteld uit onze vertrouwde Oskar dressoir en een extra vakkenkast. Deze combinatie geeft extra ruimte voor je servies en toont erg sierlijk. 

 

Zo, aan de hand van deze tips wordt die wandkast zeker de eyecatcher van je interieur waarin je je mooiste interieurartikelen kan presenteren, zonder functionaliteit te verliezen. Shop de mooiste wandkasten via deze link bij Furnified!

 

By Lien Egghe

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top