Doorgaan naar inhoud
Kind aan het spelen aan een veilig kindermeubel van Furnified in een kidsproof interieur.ALT

7 tips om een kidsproof interieur te creëren

Als ouder weet je hoe belangrijk het is om een huis te hebben dat zowel stijlvol als praktisch is, vooral als je kinderen hebt. Maar hoe creëer je een interieur dat niet alleen mooi is, maar ook bestand is tegen de avonturen van je kinderen? In dit artikel delen we enkele handige tips en trucs om je interieur 'kidsproof' te maken, zodat zowel jij als je kinderen kunnen genieten van een veilige en comfortabele omgeving.

Tip 1: Kies voor duurzame materialen

Wanneer je meubels en accessoires kiest, is het belangrijk om te investeren in duurzame materialen die bestand zijn tegen slijtage. Denk aan stevige materialen zoals leer en microskin, en vermijd delicate materialen die snel beschadigd kunnen raken.

Tip 2: Voldoende opbergruimte

Een opgeruimd huis is niet alleen prettiger om in te wonen, maar het is ook veiliger voor kinderen om te spelen. Zorg voor voldoende opbergruimte zoals dressoirs, opbergkasten en boekenkasten om speelgoed en andere spullen op te ruimen wanneer ze niet worden gebruikt. Dit helpt ook om struikelgevaar te voorkomen.

Salontafel meubel met afgeronde randen van Furnified in een kidsproof interieur.ALT

Tip 3: Kindvriendelijke meubels

Kies voor meubels met afgeronde hoeken en vermijd scherpe randen die verwondingen kunnen veroorzaken. Ook is het handig om te investeren in meubels die gemakkelijk schoon te maken zijn, zoals eetkamerstoelen met afneembare kussenhoezen.

Tip 4: Vlekbestendige stoffen

Met kinderen in huis is het bijna onvermijdelijk dat er wel eens gemorst wordt. Kies daarom voor stoffen die vlekbestendig zijn, zoals behandeld katoen of synthetische vezels. Op die manier kun je vlekken gemakkelijk schoonmaken zonder je zorgen te maken over blijvende schade aan je meubels.

Tip 5: Creëer veilige speelruimtes

Maak speciale speelruimtes in huis waar kinderen vrij kunnen spelen zonder de rest van het interieur in gevaar te brengen. Zorg ervoor dat deze ruimtes goed zijn afgeschermd en voorzie ze van zachte vloerkleden of speelmatten om eventuele valpartijen op te vangen.

Hangend wandrek van Furnified aan de muur in een kidsproof interieur.ALT

Tip 6: Hangende meubels

Overweeg het gebruik van verhoogde meubels zoals hangende wandrekken en wandgemonteerde tv's om kostbare items buiten het bereik van nieuwsgierige handjes te houden. Dit helpt niet alleen om je interieur opgeruimd te houden, maar het vermindert ook het risico op ongelukken.

Tip 7: Jouw kidsproof interieur

Met deze eenvoudige tips kun je een interieur creëren dat niet alleen stijlvol is, maar ook bestand is tegen de dagelijkse uitdagingen van het ouderschap. Bij Furnified hebben we een prachtige collectie meubels en accessoires die perfect zijn voor een kindvriendelijk huis. Neem gerust een kijkje op onze website en ontdek hoe je jouw interieur kunt transformeren in een veilige en comfortabele omgeving voor het hele gezin.

Ontdek Furnified!

Vorig artikel Trend alert: Organische meubels in het interieur
Volgend artikel Trend alert: Organische meubels in de badkamer
Back to the top