Doorgaan naar inhoud
Musthaves voor een industrieel interieur

Musthaves voor een industrieel interieur

De industriële look is de laatste jaren erg populair. Zwart staal en beton maken een opmars en zijn in heel wat woningen te vinden. Een industrieel interieur staat gelijk aan robuuste materialen, donkere kleuren en een groot ruimtegevoel. Zo’n interieur krijgt vaak onterecht de stempel ongezellig en kil te zijn. Metaal in combinatie met beton hoeft je interieur namelijk niet koud te maken en dat bewijzen we met de volgende musthaves. Deze tips zullen je inspireren om een gezellige industriële look te creëren in je interieur door staal, hout, metaal en leder te combineren.

Functionaliteit

De industriële stijl is gebaseerd op de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20ste eeuw. We zien hier vooral grote, open en functionele ruimtes. Functionaliteit is een sleutelwoord, zowel qua ruimte als op vlak van materialen. Spullen die louter decoratief zijn, zie je niet snel terug in een industrieel interieur. Beton, baksteen en staal zijn de meest gebruikte materialen. Deze vormen een prachtig trio, maar doen een ruimte soms kil aanvoelen als er geen balans wordt gezocht. Een correct ontworpen industrieel interieur is daarentegen ontzettend sfeervol en warm.

 

Beton

Beton is het sleutelelement van de industriële woonstijl en zorgt voor de ruwe look. Dankzij dit materiaal kan je heel wat besparen doordat je bijvoorbeeld geen muren hoeft te schilderen of te bepleisteren. De betonnen structuur zichtbaar laten is de boodschap, maar dit vereist dan ook een feilloze afwerking. Een gepolierde betonnen vloerbedekking kan adembenemend zijn in een woonhuis. In combinatie met zwarte stalen ramen heeft je ruwbouw meteen die industriële look waarnaar je op zoek bent. Op naar de inrichting, want je kan niet enkel met ruwbouw een industrieel interieur ontwerpen!

Pinterest

 

Meubels en accessoires in staal, leer en beton

Werk met meubels die de aandacht trekken, zoals een stalen wandrek, een zwarte lederen leesstoel of een metalen bijzettafel. De industriële meubels van Furnified passen perfect bij een interieur met betonnen elementen en stalen ramen. Ook bij andere woonstijlen kan je de industriële look integreren dankzij de Furnified meubels.

Staallook

Staal op een mooie manier integreren in je interieur gaat van een leien dakje als je een combinatie maakt met elementen met een warme uitstraling. Licht is dus de ideale partner van staal. De zwarte stalen lampen van Furnified staan garant voor een industriële, maar toch erg gezellige look in je woning.

Betonlook

Hoewel het robuuste materiaal beton aanvankelijk voornamelijk werd gebruikt als vloerbedekking en structuurelement, kan je er tegenwoordig heel wat mee doen op vlak van accessoires. Betonnen woonaccessoires zijn razend populair. Geen zin in een totale renovatie om de industriële interieurstijl in je woning te integreren? Dankzij kleine items kan je beton op een budgetvriendelijke wijze in je interieur integreren. Een betonnen bijzettafel, bloempot, stoeltje,…: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Leder

Als je de keuze hebt tussen een stoffen of een leren zetel, opteer je uiteraard voor het leren alternatief. Een leren zetel komt prachtig tot zijn recht in een industrieel interieur. Het leder mag al eens wat gehavend zijn en een fabrieksachtig kantje krijgen. Plaats bijvoorbeeld een lederen fauteuil voor een ruwe bakstenen muur of op een gepolierde beton voor een prachtig industrieel effect.

 

Een zacht industrieel interieur

Ook combinaties met natuurlijke elementen passen in een industrieel interieur en maken het geheel zachter. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor rotan of hout, of voor marmer, terrazzo en andere natuursteen. Veel planten zorgen eveneens meteen voor een natuurlijke, zachte sfeer. Zo passen de aloë vera en cactussen perfect in een industriële woning. Warm en koud vullen elkaar namelijk prachtig aan in iedere ruimte.

Een eenvoudige manier om hout te gebruiken in je interieur, is door een parketvloer te kiezen. Dankzij hout voeg je heel wat karakter toe aan je woning. Donker, onbewerkt hout zal beter passen bij de industriële look, terwijl licht, fijn hout de ruimte gezelliger en minder zwaar maakt. Ook kasten en tafeltjes kunnen prima dienstdoen om hout te integreren in de ruimtes van je huis of appartement.

Dankzij zachte elementen, zoals kussens en zachte plaids op de bank, kan je je industriële look goed aanvullen. Ook vloerkleden kunnen het gezellig maken.

 

Mix and match

Wees niet bang om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Industriële elementen gaan perfect samen met een Scandinavisch of een modern interieur. Uitersten vullen elkaar goed aan.

Wat vind jij van deze industriële meubels?

 

By Lien Egghe

Vorig artikel Dé 4 interieurtrends van dit moment
Volgend artikel Je badkamer een andere look geven? Ga voor een trendy kraan!
Back to the top