Doorgaan naar inhoud
Mortex tafel van Furnified in een eetkamer.ALT

Trend Alert: Mortex tafels

Vloeiende lijnen, ronde vormen en karaktervolle statement pieces: Furnified’s nieuwe premium collectie Mortex tafels zet de organische trend op de kaart.
De tijd dat meubels standaard rechthoekig moesten zijn ligt achter ons. Strakke, vierkante meubels krijgen tegenwicht van ronde vormen en organische lijnen – in lijn met de jaren 70. Zachtheid is dan ook één van de grootste interieurtrends van dit moment - en één die nog jaren relevant blijft. Geïnspireerd door organische materialen en natuurtinten lanceert Furnified een serie mortex eettafels, mortex salontafels en mortex bijzettafels waarmee je je interieur meteen een speels tintje geeft. De tafels zijn 100% met de hand gemaakt van een waterdicht, onderhoudsvriendelijk product dat qua hardheid op natuursteen lijkt. Dankzij de betonlook ogen de licht kleurige tafels tegelijkertijd stoer, robuust én elegant.
De uitgesproken organische interieurstijl uit de jaren 70 is helemaal terug van weggeweest. Of je stijl nu van modern, eclectisch of minimalistisch is, in een 70’s inspired interieur kijk je jouw ogen uit!

Dynamisch én sereen

Met deze unieke, premium collectie, kleurt Furnified buiten de lijntjes. Zie het als een artistiek experiment dat resulteerde in een serie tafels die het kunstzinnige verenigen met het functionele. Naast hun organische look, die zowel dynamiek als sereniteit uitstraalt, zijn de Mortextafels absolute eyecatchers dankzij het intrigerende materiaal.
Mortex is een cement-hars gebonden materie die de cementlook evenaart. Door uiteenlopende technieken toe te passen, hebben deze tafels meer structuur en tekeningen. De kleuren zijn licht en neutraal gehouden, overeenkomstig met de trendkleuren van 2022. Natuurtinten zoals zand, beige en gebroken wit geven je een behaaglijk en ontspannen gevoel; geen wonder dat ze ook wel bekend staan als ‘wellnesskleuren’.

Mortex salontafel van Furnified in een woonkamer.ALT

Ambachtelijk proces

Wat Furnified betreft, is een tafel zoveel meer dan een plek om te eten. Het is het hart van een thuis, daar waar verhalen worden gedeeld, waar wordt gelachen en waar nieuwe herinneringen ontstaan. Deze aandacht voor dit moment, voor het trage en het goede in dit leven, schuilt ook in het maakproces van de Mortex-serie. De tafels worden zorgvuldig met de hand gemaakt in een lokaal atelier in België. Laag na laag worden de tafels opgebouwd tot een uniek en duurzaam kunstobject – in totaal bestaat een Mortextafel uit maar liefst acht lagen. Dit ambachtelijke en zorgvuldige maakproces, dat vele uren duurt, resulteert in een naadloos design en uniciteit. Ieder stuk is one of a kind. De tafels brengen zo een ode aan individualiteit en karakter en inspireren jou om jouw authenticiteit te omarmen en te tonen.

Veelzijdig

Furnified’s Mortex tafels zien er indrukwekkend uit, maar zijn erg eenvoudig om op te nemen in jouw interieur. Zo worden de salontafels in één stuk geleverd: easy does it! De eettafels bestaan dan weer uit twee delen die je zo aan elkaar vast hebt gemaakt: een poot en een tablet. De onderdelen zijn daarnaast lichter dan ze op het eerste oog misschien doen vermoeden. En net alleen door het materiaal zijn ze makkelijk in gebruik te nemen; ook hun look is erg veelzijdig en werkt in vele interieurs. Van landelijk tot minimalistisch, van eclectisch tot modern, van Scandinavisch tot mid-century: de Mortex-serie voegt zachtheid en karakter toe aan iedere interieurstijl. De tafels zijn zowel robuust als elegant, eenvoudig als uitgesproken: deze contrastrijkheid oogt interessant en intrigerend, eigenschappen die zich vertalen naar jouw interieur.

Close up van een mortex eettafel van Furnified in een eetkamer.ALT

Kras- en slijtvast

Natuurlijk wordt de Mortex-tafel dé blikvanger van jou interieur. Deze wil je dan ook zo lang mogelijk mooi houden. Goed nieuws: door het bijzondere, harde materiaal, zijn de tafels uitzonderlijk sterk en duurzaam. Daarnaast zijn ze scheur-, kras- en slijtvast – toch raden we je af om met een schuurspons de tafel schoon te maken. Ook zorgt het naadloze design voor een waterdichte kwaliteit. Ongelukje met een glas, beker of omvallende vaas? Geen paniek; het brengt het tafelblad geen ongewenste schade of vlekken toe. De Mortex-tafels zijn erg onderhoudsvriendelijk: maak jouw Mortex-tafel schoon met standaard schoonmaakmiddelen en water. Ook al is het materiaal hittebestendig, is het beter om voor een extra lange levensduur geen kokend hete pannen direct op het tafelblad neer te zetten. En verwijder vlekken van bijvoorbeeld gemorste etensresten meteen na het eten. Zo blijft jouw Mortextafel zo lang mogelijk een pronkstuk van jouw interieur.

Jaren 70 sfeer

Combineer de Mortextafels tot een speels geheel – plaats bijvoorbeeld de drie bijzettafels bij elkaar in groep – of ga voor één Mortextafel als ultieme statement piece in jouw huis. Wil je de jaren 70 sfeer in jouw interieur versterken? De organische vorm van de Mortex-tafels is al een goed begin. Verwerk daarnaast zachte texturen in je interieur: wol, katoen en linnen voor het zitmeubilair, bijvoorbeeld. Verder speelt hout een belangrijke rol, net als het gebruik van relatief sober materiaal met een luxueuze toets. Durf bijvoorbeeld te spelen met accessoires gemaakt van marmer, messing of glas. Een hoge, minimalistische vaas op de Mortextafels – al dan niet voorzien van verse bloemen – creëert meteen een prachtig plaatje. Houd de kleuren licht en helder, met af en toe een grijze, roestbruine, oranje of groene afwijking. Op deze manier bewaar je evenwicht in je interieur.

Shop hier onze mortex tafels!

Vorig artikel De grootste badkamertrends van 2022, dit zijn ze!
Volgend artikel Mix en match jouw droombadkamer
Back to the top