Doorgaan naar inhoud
Stijlvol inrichten met een beperkt budget

Stijlvol inrichten met een beperkt budget

Een huis of appartement inrichten kan best duur zijn. Niet iedereen beschikt over veel geld om nieuwe meubels te kiezen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Met onze tips kan je ook met een beperkt budget stijlvol jouw woning inrichten.

Moodboard

Stijlvol, wat betekent dat nu eigenlijk? Stijl en smaak zijn namelijk iets heel persoonlijk, voor iedereen anders. Om te weten wat jij stijlvol vindt, kan je een moodboard maken. Old school knippen en plakken uit tijdschriften en woonbladen. Of een online moodboard maken door uren te surfen op de websites van meubelzaken. Inspiratie voor jouw droominterieur kan je overal vinden. 

 

Less is more

Wat geldt voor je kledij, geldt ook voor je interieur. Minder is soms beter, zeker als je jouw woning wilt inrichten met een beperkt budget. Met een paar kwalitatieve basisstukken, zoals een sofa, een kast of een bed, richt je jouw woning al snel minimalistisch maar stijlvol in. Een paar decoratie elementen zijn voldoende om je woning leuk én betaalbaar in te richten. Je moet jouw meubels of decoratiestukken ook niet allemaal in één keer kopen. Je kan jouw aankopen spreiden en zo stap voor stap tot jouw droominterieur komen.

 

Kwaliteit

Je interieur stijlvol inrichten met de goedkoopste stukken? Het kan, maar het is beter om ook te investeren in kwalitatieve stukken. Als je een beperkt budget hebt, is het een goed idee om een plan uit te werken: aan welke meubels wil je meer geld besteden? Een goed bed, een zachte sofa en een stevige wandkast: dat zijn wel stukken waar je kwaliteit boven kwantiteit wilt verkiezen. Ze zijn misschien iets duurder, maar ze gaan ook veel langer mee. Om de twee jaar een nieuwe kast moeten kopen omdat je altijd voor de goedkoopste kiest? Dan geef je uiteindelijk toch meer geld uit. 

Unieke stukken

Ook aan opvallende, unieke stukken mag je best wat meer geld spenderen. Heb je jouw oog laten vallen op een prachtige marmeren tafel? Waarschijnlijk niet de goedkoopste tafel die je kan vinden, maar gelukkig heb je er maar één van nodig. Zo’n marmeren tafel vormt de blikvanger van jouw eetkamer en je kan hem perfect combineren met wat goedkopere stoelen. Met een uniek stuk kan je de rest van de kamer ook wat soberder houden, waardoor je weer geld bespaart op decoratie.

 

Kunst aan de muren

Een Picasso of Van Gogh aan je muren? Dat is niet meteen betaalbaar. Wanddecoratie kan je woning echter naar een hoger niveau tillen. Maar hoe maak je dat betaalbaar? Er zijn verschillende trucjes. Zo kan je in (online) meubelzaken ook stijlvolle kunstwerken of wanddecoratie voor een redelijke prijs vinden. Of misschien schuilt er zelf een Picasso in jou of in je kinderen? Oude tekeningen of kindertekeningen in een goedkope lijst kunnen je muur ook opvrolijken. Ook met foto’s van vrienden of familie kan je jouw ruimte stijlvol versieren. Allemaal mogelijk met een beperkt budget!

Decoratie

Less is more, maar elke ruimte kan wel een eye catcher gebruiken. Met weinig geld kan je prachtige decoratiestukken kopen. Een grote spiegel, een zachte plaid of een leuke vaas maken je interieur meteen een stuk levendiger. Ook planten en opvallende bloempotten doen het goed in elke woning.

Lampen

Verlichting maakt of kraakt je stijlvol interieur. Jouw eetkamer verlichten met een felle TL lamp is misschien de goedkoopste, maar daarom niet de mooiste keuze. Stijlvolle lampen hoeven immers helemaal niet zo duur te zijn. Er zijn genoeg prachtige exemplaren te vinden voor elk budget. Met een opvallende hanglamp in je eetkamer of een moderne stalamp in je woonkamer kan je jouw huis of appartement gezellig inrichten. 

Vloerkleed

Een vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer van je woning. Met een beperkt budget een nieuwe vloer leggen is niet altijd haalbaar. Gelukkig kan je met een beperkt budget wel een nieuw tapijt aanschaffen die je vloer een hele andere uitstraling kan geven.

Mix & match

Stijl is persoonlijk. Stijlvol betekent dus niet noodzakelijk dat je jouw huis of appartement heel strak moet inrichten waarbij elke stoel, vaas of tafel perfect bij elkaar past. Je maakt je woning net eigen en uniek als je verschillende materialen en meubels met elkaar combineert. Zo kan je duurdere meubels combineren met betaalbare stukken of oude meubels combineren met nieuwe. Een eclectische stijl dus die helemaal jou en heel betaalbaar kan zijn.

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top