Doorgaan naar inhoud
Zo haal je de Mid-Century moderne stijl in huis

Zo haal je de Mid-Century moderne stijl in huis

De Mid-Century moderne stijl wordt getypeerd door enkele meubelklassiekers en bepaalde interieuraspecten die steeds terugkomen, zoals donker hout en veel glas. Door met hout te werken en modernistische, harmonieuze meubels te integreren, haal je de Mid-Century moderne stijl zo in huis. Een fraai designerstuk geeft elk interieur een absolute meerwaarde. Deze stijl van midden vorige eeuw is enorm elegant en blijft altijd in de mode. Lees hier hoe je de interieurstroming in jouw woning integreert.

 

Donker hout

Een overvloed aan hout zorgt voor een doordrongen sfeer. Door te contrasteren met lichtgekleurde elementen zoals glas en verchroomde metalen en heel wat lichtinval, creëer je de juiste sfeer. De Scandinavische en Braziliaanse invloed mag absoluut niet vergeten worden. Ook simpele, ranke meubels passen in je Mid-Century interieur. Een vleugje retro is daarnaast meer dan welkom. Speel met terughoudende verlichting om indirecte schijnen te maken. Door donkere houtsoorten te combineren met gouden details en glazen elementen kan je het geheel fris en licht houden.

 

Mid-Century meesterwerk

Pinterest

Je hoeft niet altijd een peperduur meesterwerk aan te schaffen om je interieur dat ‘Mid-Century stylish’ kantje te geven. Stop met sparen voor die Egg chair of Barcelona chair en zwier het over een andere boeg. Vondsten uit het midden van de twintigste eeuw van op de rommelmarkt werken perfect. Geen zin om op die lange en moeilijke zoektocht te vertrekken? Dan helpt Furnified je graag met een hedendaagse interpretatie, want de juiste meubels maken de ruimte.  

 

Een hedendaagse interpretatie

De Swing stoel van Furnified is een prachtige interpretatie van de klassieke Thonet buismeubelen. Dankzij het tijdloze rotan design en de comfortabele zitting is dit de ideale stoel voor in jouw eetkamer. 

Bij de ruimere interpretatie van het klassieke buismeubel ontstond een andere versie van de Swing stoel. Bij deze werd de zelfdragende structuur in metaal overspannen met kwaliteitsvol Aniline leder wat de stoel extra robust maakt. Deze stoel vindt eveneens inspiratie bij de MR 533 stoel van Mies van der Rohe.

De Jill en de Merit tafellamp van Furnified zijn geïnspireerd op de iconische Wagenfeld tafellamp of de ‘Bauhaus lamp' en zijn echte aanraders voor in elke Mid-Century geïnspireerde woning.

De Nora Bijzettafeltjes in twee verschillende maten werden ontworpen naar de ‘Nesting tables’ van designer Josef Albers en blinken uit met hun functionaliteit.

Shop verder bij Furnified om je Mid-Century woning compleet te maken!

 

By Lien Egghe

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top