Doorgaan naar inhoud
Zó maak je van jouw open wandkast een pronkstuk

Zó maak je van jouw open wandkast een pronkstuk

Tijdloos, elegant en sfeerverhogend: een vintage wall-unit, oftewel een open wandkast, is met recht erg populair op dit moment. Met een mooie wandkast haal je meteen een showitem in huis. Wil je weten hoe je jouw wall-unit écht tot zijn recht laat komen in jouw interieur? Lees snel verder.

 

Een eyecatcher in jouw slaap- of woonkamer

Een vintage wandkast geeft meteen sfeer in huis – geen wonder dat het één van onze absolute bestsellers is! Bij Furnified kun je kiezen uit twee maten en drie verschillende afwerkingen: in natural eik, warm teak of zwart hout. Voor welke uitvoering je ook gaat: met zijn zuivere lijnen en gesofisticeerde uitstraling past deze kast perfect in jouw woon- of slaapkamer. In je woonkamer kun je er je dierbaarste herinneringen en mooiste woonaccessoires showen; in je slaapkamer is het perfect voor je mooie linnengoed of dierbare foto’s. 

Voor elk interieur

Door de smalle poten en hoge afmetingen lijkt het of de wall-unit zweeft. Hierdoor voelt een kamer meteen veel minder krap aan en krijgt het de illusie van ruimtelijkheid. Omdat een vintage wandkast vrij eenvoudig oogt en van hout gemaakt is, past het goed bij de meeste stijlen en interieurs. Als je een strak, modern huis hebt, kan een vintage wandmeubel in één klap een heel andere sfeer geven. Is je huis juist romantisch ingericht met veel accessoires? Dan zorgt een wall-unit juist voor een stoere touch.

 

Voor welk kleurenpallet ga jij?

Furnified’s vintage wall-units in teak of eik roepen echt dat warme retrogevoel op. Wil je deze vintage vibes versterken? Speel dan met aardse, warme tinten zoals bruin en oranje. Een contrasterende kleur als groen houdt de kamer licht en fris. Maar ook als je niet van kleur houdt, kan een retro wandkast alsnog shinen in jouw interieur. Zo is wit eveneens een erg goede kleurkeuze als je de stijl van de jaren 50, 60 en 70 inspirerend vindt. Tegen een witte achtergrond komt één van onze vintage wandkasten écht tot zijn recht; ook lijkt jouw huis groter en ruimer.

Maak het persoonlijk

Een vintage wandkast is prachtig, maar hoe richt je hem in? Met te veel spullen oogt de kast rommelig, maar met te weinig spullen lijkt het niet af. Een paar tips! Schep ten eerste orde in de chaos door spullen te groeperen. Zet boeken bij boeken, kaarsen bij kaarsen en opbergdozen bij opbergdozen. Wissel verschillende hoogtes af voor een speels effect. En houdt het luchtig door niet élke plank te benutten. Juist doordat alles in een open kast zichtbaar is, is het een goed idee om de kast rustig en overzichtelijk te houden. Geef de kast tot slot een persoonlijk tintje door er favoriete foto’s en dierbare spullen in tentoon te stellen. Zo krijgt jouw interieur meer ‘karakter’ en gaat het echt leven!

Shop hier al onze vintage wall units!

Vorig artikel Binnenkijken: Furnified meubels in een architecturale seventies villa.
Volgend artikel Een kijkje achter de schermen van onze organische tafelshoot
Back to the top