Doorgaan naar inhoud
5 ideetjes voor meer herfst in je interieur

5 ideetjes voor meer herfst in je interieur

We genieten nog van een heerlijke nazomer, maar langzaamaan voel je dat er een nieuw seizoen voor de deur staat: de herfst. De ochtenden worden frisser, de avonden korter... tijd om lekker weg te kruipen op de zetel onder een dekentje met een goede film. Tijd om de herfst in je interieur te verwelkomen! In deze blog geven we je enkele tips om je interieur in herfstsferen te brengen

Herfst in je interieur: gezelligheid in huis

Het afgelopen jaar heeft ons meer dan ooit doen inzien hoe belangrijk het is om een fijn en gezellig thuis te creëren. Nu we weer meer naar binnen keren en meer tijd thuis zullen doorbrengen is het belangrijk dat je je thuis op je gemak voelt. Gelukkig is de herfst bij uitstek het seizoen voor comfort en gezelligheid. Met slechts enkele aanpassingen tover je je luchtige, zomerse interieur om tot een warme plek om te cocoonen.

1. Kies warme kleuren 

Wil je een echt ‘before & after’ gevoel, ga dan voor een nieuwe laag verf op de muren. Donkere tinten doen wonderen om die gezellige sfeer te creëren, en don’t worry: donker betekent niet meteen deprimerend! Kies voor donkere kleuren met een warme ondertoon, zoals okergeel, mosgroen, kastanjebruin en bordeauxrood om een knusse en intieme sfeer te creëren in huis.

2. Ga voor zachte stoffen 

Is een nieuwe kleur op de muren te ingrijpend of te veel werk voor je? Richt je dan op kleinere aanpassingen en probeer deze kleuren door te voeren in je accessoires: een warme plaid, mooie kussens of een nieuw tapijt. Kies hierbij vooral voor zachte, aaibare stofjes zoals fluweel en bouclé.  

Denk bijvoorbeeld aan een bouclé poefje of Esmee relaxfauteuil. Vergeet ook niet je tapijt: een tapijt zorgt niet alleen voor warmte, het straalt comfyness uit doordat het zacht is aan je voeten en wanneer je een warme kleur kiest heeft een tapijt ook veel impact op de algehele uitstraling van je interieur.

3. Houten meubels zorgen voor warmte 

Met houten meubels haal je direct warmte in huis. Kies dan vooral voor warmere tinten zoals walnoot, teak of gerookt eiken. Met het Pisa dressoir in walnoot haal je direct de herfst in je interieur. Het voordeel van een dressoir is dat het je genoeg ruimte geeft om ‘herfstige accessoires’ op te plaatsen, zoals een pompoen of lekkere geurkaarsen.  

Ga je voor de echte ‘boshuisjessfeer’, mix dan verschillende houten meubels met elkaar. Wanneer deze qua kleur in dezelfde warme ondertoon hebben zullen je meubels altijd met elkaar matchen.

4. Laat het licht binnen 

Niets mooier dan de warme kleuren van de nazomerzon die in de herfst ‘s middags naar binnen schijnt. Geef dit licht alle ruimte om naar binnen te schijnen, deze periode kan het al donker genoeg zijn. Zorg dat na zonsondergang er ook genoeg licht in huis is. Ga bij voorkeur voor warme, niet al te felle lampen. 

Met kaarsen maak je je interieur nog gezelliger. Kies een geurkaars in appel-kaneelgeur voor het ultieme herfstgevoel!

5. Ga voor de lange termijn 

Het is natuurlijk heel leuk om je interieur om te toveren tot een soort herfst-pretpark met sinaansappel-kaneelslingers, herfstbladeren en neppe spinnenwebben (voor het Halloween-sfeertje). Maar liever ga je voor een wat duurzamere aanpak. Ga voor items die ook na de herfst nog mooi in je interieur passen en wat langer meegaan dan één seizoen. De vintage wandkast is een perfect voorbeeld van zo’n tijdloos item. Door zijn kleur geeft het een warme uitstraling in je interieur, maar door de kast te vullen met de juiste accessoires past hij in elk interieur, in elk seizoen. 

Heb je meer inspiratie nodig om de herfst in je interieur te halen? Kom langs in onze showroom in Antwerpen of Amsterdam voor meer tips en leuke ideetjes. We zijn elke vrijdag tot en met zondag geopend van 9:30 tot 17:00, of kom doordeweeks langs op afspraak. 

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top