Doorgaan naar inhoud
Binnenkijken bij “gooisemannen” John en Derkan

Binnenkijken bij “gooisemannen” John en Derkan

John en Derkan, ondernemers en oprichters van Stoned, wonen in hun gerenoveerd herenhuis uit 1902 in Bussum. Aangekocht in 2020.
De werkzaamheden binnen zijn klaar, deze zomer starten ze aan de tuin.

Het woonverhaal van John en Derkan

John en Derkan leerden elkaar bijna tien jaar geleden kennen in Amsterdam. John kwam oorspronkelijk naar de Nederlandse hoofdstad om te studeren, Derkan om er te werken. Inmiddels hebben ze er hun eigen bedrijf opgezet: Stoned. Een liefde voor marmer in combinatie met gevoel voor interieur resulteerde in een knappe (online) shop met verschillende interieuritems in marmer, die ook wereldwijd verkocht worden in luxe warenhuizen en design stores.

Sinds 4 maanden wonen Derkan en John in hun nieuwe huis in Bussum. Vertrekken uit Amsterdam was niet het plan, maar het stel werd op slag verliefd op een oud herenhuis op zo’n 30 km van de hoofdstad. John: “Tijdens de eerste bezichtiging zagen we meteen de mogelijkheden. Een verbouwing is pittig, maar we dachten allebei: doen! Maar dan wel met een zo snel mogelijk resultaat.”

John en Derkan zijn geen types van het meerjarenplan. Ook geen doe-het-zelvers die plezier halen uit een klusje elke dag, voor hen mag het vooruitgaan. Zo had Derkan al een dressoir van Furnified besteld toen de verbouwing nog niet eens begonnen was. Volgens hen telt niet de weg ernaartoe – sterker nog, “een verbouwing is best klote” -  het resultaat is waar het om draait.

De woonstijl van John en Derkan

Derkan en John hebben een neus voor al wat mooi is. Hun huis is dan ook een mix van stijlen en kleuren. Derkan: “We houden erg van marmer en de combinatie met andere natuurlijke materialen. De klassieke elementen van het huis vonden we al te gek, en in combinatie met een strakker design werd het helemaal vet. Ook hebben we gekozen voor een verschil tussen dag en nacht: beneden zijn onze muren, deuren en kozijnen witter dan wit - terwijl boven alles donkerblauw en zwart is.”

Scandinavisch design, interieurvibes uit New York, hout en marmer… het passeert allemaal de revue. En het werkt. John: “De woonkamer is zó wit dat het een kille kunstatelier feel kan krijgen – en dat is niet erg – maar door de combinatie met andere neutrale kleuren en natuurlijke elementen gebeurt dat gewoon niet. Omdat ons interieur in basis neutraal is vinden we het juist tof om veel kleur toe te voegen. Dan doen we dan met funky accessoires en kunst.”

Als eigenaars van een eigen zaak in marmeren interieuritems is het moeilijk kiezen wanneer de vraag gesteld wordt wat ‘volgens hen dé blikvangers zijn van hun interieur’. John: “Onze roze marmeren eettafel staat sowieso op nummer één. Die lokt tijdens bezoek altijd de meeste reacties uit. Ook over de wand waaraan het Furnified dressoir staat zijn we heel tevreden. De combinatie van het dressoir met tafelboeken, accessoires en design lamp klopt gewoon. We kijken graag goede series en films dus de tv is belangrijk.”

Derkan: “Ik ben een enorme filmfreak en heb echt een mega-verzameling. Een hele muur vol dvd’s staat in de filmkamer als blikvanger. Daar vind je ook de Flora stoel van Furnified. Ook de lichte erker met daarin de grote fycus lyrata is een heerlijke plek.”

De favoriete bezigheden van de mannen zijn niet moeilijk te raden. Tijd spenderen met vrienden rond de roze tafel, bij een goed glas wijn en een bord vol lekkers. John houdt van koken, hij heeft dan ook een specifieke wens.

John: “Ons huis is ‘bijna af’, eind juli beginnen we in de tuin. Tijdens die verbouwingen wil ik naast een ruim terras ook plek voor een goede kruidentuin.”

Om de avond met vrienden op gang te trekken, beginnen ze vaak met een goed glas wijn of cocktail uit de Furnified barkast in de eetkamer. Als er in de weekenden geen vrienden over de vloer zijn, vind je Derkan in zijn filmkamer. En waar ze ook zijn, ze worden op de voet gevolgd door hond Tarkan. “Hij maakt het herenhuishouden compleet.”

 

Furnified Friends

John en Derkan zijn fan van Furnified. Als we vragen waarom, is het antwoord er snel. Derkan: "Omdat de meubelen gewoon perfect matchen. Het teak dressoir en de teak barkast gaan bijvoorbeeld super goed samen. We houden van de vintage-look maar vinden het ook fijn dat het meubels zijn die geen eerdere eigenaar hebben gehad."

John: “Ook dat personaliseren – vb. door te kiezen voor een ander paar pootjes bij die of die kast – vinden we heel fijn aan dit merk. Zo passen de meubels nog meer bij ons en het huis, vinden we. Tot slot zijn het gewoon mooie spullen voor een redelijke prijs.”

Vóór de verbouwing van het huis startte, was hun moodboard overwegend wit, met marmer en hout en aangevuld met design klassiekers. De witte muren en het hout van de Furnified kasten hebben voor hen de basis van hun interieur gevormd. De rest is in de maanden erna organisch gegroeid. Een tip van de heren is de boucle poef. “Deze heeft al op heel veel plekken in het huis gestaan, hij past echt overal.”

 “De basis van ons interieur?
  Emmers witte verf en de kasten van Furnified.”

Benieuwd naar meer? Dan kan je terecht op @gooisemannen op Instagram. John: “Om onze vrienden en familie op de hoogte te houden van de verbouwingen, creëerden we deze Insta-account. Want we zijn Gooise mannen in wording (lacht).”

 

Auteur: M.AH.L.

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top