Doorgaan naar inhoud
Dit is hoe je een stressvrij interieur creëert

Dit is hoe je een stressvrij interieur creëert

Onze mindset en emoties worden grotendeels bepaald door onze ruimtelijke omgeving. Doordat velen fulltime thuiswerken, doet onze persoonlijke omgeving er steeds meer toe. Ruimtes kunnen onze geest opvrolijken, ons welzijn beïnvloeden en zijn een uiting van onze persoonlijkheid en levensstijl. Lees hier hoe je rust kan vinden in de chaotische drukte van de maatschappij door eigen ruimtes te creëren die stress verminderen aan de hand van harmonie en eenvoud. 

 

Opbergen

Intelligente en functionele opbergoplossingen zijn er om te waarderen. Dankzij opslagmogelijkheden ben je in staat om gefocuste, verfijnde ruimtes te creëren waarin slechts enkele objecten in de schijnwerpers staan. Een goed gepositioneerde en geproportioneerde opbergruimte kan balans brengen in je ruimte en daardoor in je leven. Een rekkensysteem dat aangepast kan worden naar elke ruimte en elke functionaliteit is tijdloos en multi-inzetbaar. Elk scenario wordt een mogelijkheid. Bij de wandsystemen van Furnified is de balans tussen de open en gesloten weergave erg interessant; elk item kent zijn plaats.   

Vereenvoudigen

Bij vereenvoudigen denk je meteen aan het Scandinavisch minimalisme, maar dat is niet waarover het hier gaat. De focus ligt op het proces van vereenvoudiging en daarvoor kijken we naar Japan. In traditionele Japanse interieurs worden ruimtes gevormd door een balans tussen terughoudendheid, textuur, materiaal, licht en schaduw om harmonieuze ruimtes te creëren. Deze eigenschappen kalmeren de geest en verscherpen de zintuigen van de bewoners.

Pinterest

Als we onze leefruimtes vereenvoudigen, kunnen we ons alleen nog maar bezighouden met wat er echt nodig en belangrijk is voor een functioneel dagelijks leven. Zet hierbij je levensstijl centraal en stel in vraag waarvoor bepaalde zaken in je interieur dienen. Functionaliteit en overzichtelijkheid primeren om stress te beperken.

 

Natuurlijke omgevingen

Natuurlijke omgevingen verbeteren het emotioneel welzijn aanzienlijk. Door natuurlijke materialen, neutrale tinten en eenvoudige vormen te hanteren, kan je rust in elke ruimte brengen. Het is belangrijk om een verbinding met de buitenomgeving te creëren. Kies voor natuurlijk massief hout, organische stoffen en tapijten en natuurstenen om warmte en tactiliteit in een ruimte te integreren. Voeg planten toe aan je interieur, zorg voor een goede luchtkwaliteit in huis en stimuleer je zintuigen. Zo kan jouw natuurlijke omgeving een herstellende omgeving worden.

Pinterest

 

Lichtinval

Als je ruimtes hebt die gezegend zijn met natuurlijk licht, dan ben jijzelf ook gezegend. Natuurlijke lichtbronnen versterken het gevoel van mentaal welzijn en zijn goed voor ons bioritme. Indien je niet het geluk hebt van veel daglicht te hebben in je woning of appartement, kan je kunstmatig licht ter vervanging gebruiken. Ook deze helpen om de productiviteit en het welzijn te verbeteren.

Pinterest: Rudolf Schindler

 

Relaxhub

Door de toenemende nood om van thuis te werken, is er een grote behoefte gekomen aan speciale ruimtes die werken en wonen van elkaar scheiden. Stille hoekjes of ruimtes om je terug te trekken of om privacy te hebben, zijn fundamenteel om stress te verminderen. De afweging tussen toegewijde ruimte voor persoonlijke en sociale interactie zorgt voor gefocuste, ononderbroken rust en herijking van de geest. Een relaxhub is een onmisbare plaats in elk stressvrij interieur.

Pinterest

 

 

By Lien Egghe

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top