Doorgaan naar inhoud
Een nieuwe spiegel in je woning

Een nieuwe spiegel in je woning

Een spiegel in de badkamer, die hebben we allemaal. Nog snel even een blik werpen op je outfit voor je de deur uitgaat of je kapsel of make-up nog even finaal checken, spiegels zijn enorm handig en praktisch in je interieur. Maar wist je dat ze ook het ideale woonaccessoire zijn om je interieur mee naar een hoger niveau te tillen? Niet alleen zijn ze een prachtig stukje decoratie aan de muur, doordat ze het licht weerkaatsen hebben ze ook het vermogen om ruimtes groter en lichter te doen lijken. Zo kom je spiegels quasi overal in huis tegen: van het kleinste kamertje tot je leefruimte. Op zoek naar een nieuwe spiegel of wil je een leuk exemplaar in je interieur verwerken? Lees dan snel verder.

Voordelen van spiegels in je interieur

Vergroot je ruimte

Je woonkamer optisch vergroten? Dat doe je met een grote spiegel aan de muur. Doordat een deel van de kamer in de spiegel wordt gereflecteerd, creëer je de illusie dat je woonkamer groter lijkt dan ze werkelijk is. In je hal is het effect nog impressionanter. Met een wandspiegel verdubbel je optisch de grootte van een smalle gang en oogt de ruimte eens zo groot. Ook kan je kiezen voor een complete spiegelwand met verschillende kleine spiegeltegels. Zo krijg je het idee dat er nog een ruimte achter de wand verstopt zit.

Bron: sqft interior design

Reflecteer het licht

Spiegels kunnen eender welke ruimte in huis aanzienlijk lichter doen lijken. In een kamer waar de ruimte eerder beperkt is, kan een spiegel de functie van een raam vervangen. Door de spiegel op een lichtrijke plek te hangen, lijkt het alsof er natuurlijk daglicht binnenvalt. Wil je je kamer vooral lichter maken? Hang je spiegel dan recht tegenover een groot raam, zodat het licht van buiten erin gereflecteerd wordt. Een sfeervolle variant hierop: een spiegel met indirecte verlichting die achter de spiegellijst weggewerkt is.

Decoreer naar hartenlust

Spiegels zijn er in alle mogelijke stijlen, vormen en formaten. Je kan het zien als het kroonjuweeltje op jouw interieur. De kers op de taart die alles net dat tikkeltje extra geeft. Door te kiezen voor spiegels in de stijl van je eigen interieur kan je een eigentijds, chique en samenhangend geheel creëren dat ruimtes lichter en luchtiger maakt.

Type spiegels

Hippe hexagonale spiegels

Zeshoekige patronen zijn hipper dan hip. Niet alleen zie je steeds vaker opduiken als patronen op tapijt of in tegels, ook bij spiegels zien we deze vorm vaker terugkeren aan de muur van menige huiskamer. Zet een zeshoekige spiegel op een wandplank als eigenzinnig en trendy woonaccessoire of hang de spiegel op aan de wand. Wil je een speels effect creëren? Combineer dan verschillende hexagonale spiegels samen tot een bijenkorfmotief.

Bron: Happy Interior Blog

Langwerpige passpiegels

Spiegels hoef je uiteraard niet altijd op te hangen. Vooral grote spiegels zien we steeds vaker terugkeren in interieurs. Deze worden losjes tegen een muur geplaatst en zorgen zo voor een nonchalante en tegelijk chique toets. Of je nu een klassiek, landelijk of strak, modern interieur hebt. Deze trend past overal.

Bron: The Design Files

Een spiegel met verlichting

Een spiegel reflecteert niet alleen het licht in een ruimte om als natuurlijke lichtbron te functioneren. Ook achter de spiegel kan je lampjes plaatsen of kiezen voor een spiegel met ingebouwde ledverlichting. In een woning in industriële loftstijl zorgt dit voor een stoere twist in het interieur.

Bron: Sediaredda.com

Ronde spiegels

Een opvallende trend in interieurland: de ronde spiegel. Ronde vormen doen het steeds beter in het interieur. Zo zien we meer meubels met afgeronde vormen, maar ook ronde vloerkleden de show stelen. Combineer meerdere ronde spiegels in verschillende groottes met elkaar voor de nodige speelsheid en decoratieve meerwaarde in je moderne interieur.

Bron: Notre Monde

Spiegels als kunst

Sommige spiegels gaan net dat stapje verder en hebben de allures van een echt kunstwerk. Niet alleen het frame oogt uniek en apart, ook het spiegelvlak wordt bewerkt met grafische elementen, kleuren of artistieke touches. In combinatie met het licht en het spiegelbeeld van de ruimte, zorgt dit voor een uniek en speciaal interieureffect.

Bron: Normann Copenhagen

Buitenspiegels

Waarom jou spiegels enkel reserveren voor jouw interieur? Ook buiten op terrassen en balkon zien we vaker spiegels opduiken. Zo maken ze elke veranda en elk terras gezelliger. Bovendien zorgen ze voor extra zon op je terras en brengen ze een bohemien vakantiegevoel naar buiten.

Bron: Architectural Digest

 

Welke spiegel mis jij nog in je interieur?

 

By Rebeca De Dobbelaer

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top