Doorgaan naar inhoud
Tips & tricks bij het schoonmaken van marmeren meubels

Tips & tricks bij het schoonmaken van marmeren meubels

Een mooie marmeren tafel kan het pronkstuk van je woonst zijn. Toch zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden alvorens je er eentje aanschaft. Deze natuursteen is namelijk erg delicaat en als je niet oplet, heb je binnen de kortste keren permanente vlekken op je favoriete meubelstuk. Geen nood, wij helpen je verder!

 

Better safe than sorry

Marmer is een ontzettend broze natuursteen. Vanaf het moment dat de steen met zuur in contact komt, is het meestal al te laat. Het zuur bijt dan in de steen met alle gevolgen van dien. Wees dus extra voorzichtig wanneer je een glas appelsiensap op je marmeren salontafeltje zet.

Bron: furnified.com

 

Hoe maak je een marmeren blad schoon?

We vertellen je eerst welke schoonmaakproducten je zeker niet mag gebruiken zodat je niet tegen beter weten in de situatie verergert. Gebruik eerst en vooral geen schoonmaakproducten met citroen in. Vul zelf een fles met warm water en een eetlepel zacht afwasmiddel. Spray vervolgens zachtjes op het marmer en kuis af met een warme, natte vod. Laat het oppervlak dan even drogen en gebruik een zachte handdoek om het blad af te drogen.

 

Een ongelukje, wat nu?

Wat als het al te laat is? Het is natuurlijk de bedoeling dat je je marmeren meubels kan blijven gebruiken. Geen nood, sommige vlekjes krijg je er heus wel uit. Daarvoor kun je speciale marmerreiniger kopen of, zoals hierboven beschreven staat, zelf schoonmaken. Je moet dus gewoon te allen tijde proberen vermijden dat het zuur in het keukenblad bijt, want die vlekken zijn permanent en daar kun je dus niets meer aan veranderen. Er is dus enige voorzichtigheid geboden bij het aanschaffen van marmeren meubelstukken, maar geef toe: ze zijn het waard, toch?

 

By Alice Meys

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top