Doorgaan naar inhoud
Furnified-favorieten komen tot leven in het bijzondere huis van Juma architecten

Furnified-favorieten komen tot leven in het bijzondere huis van Juma architecten

Julie Van De Keere en Mathieu Luyens van het architectenbureau Juma wonen in een door henzelf ontworpen huis in een groene buitenwijk van Gent. Met zijn warme en moderne signatuur, vormde dit opvallend uitgestrekte gebouw de perfecte achtergrond voor een Furnified-shoot. Kijk je mee? 

Naast onze fijne showrooms in Antwerpen en Amsterdam, wijkt Furnified steeds vaker uit naar bijzondere locaties om inspirerende interieurverhalen te vertellen. Dit keer was de speciale plek du jour het woonhuis van het architectenkoppel Julie Van De Keere en Mathieu Luyens. In een groene buitenwijk van Gent, op loopafstand van Julie’s ouderlijk huis, vond het stel hun droomparceel. Het diepe en smalle gebouw ligt achter enkele andere woningen en gaat op in het weelderige groen: een oase van privacy, aldus de twee architecten die voorheen in hartje Gent woonden.

Finca
De twee architecten hebben een bijzondere band met Ibiza, waar ze meerdere projecten deden en waar Mathieu na zijn studie zijn carrière begon. Het is dan ook niet zo raar dat de typische Spaanse finca het duo inspireerde in het ontwerp van hun eigen huis. Zo bestaat deze uit drie volumes, die, ondanks dat ze alle drie laag zijn, ietsjes in hoogte verschillen. Naast de garage, is er het architectenkantoor met zijn eigen ingang (fijn voor de werk/ privébalans) en natuurlijk het woonhuis. Lage, uitgerekte vormen domineren het grondplan van de woning: alleen de slaapkamer met walk-in closet bevindt zich als een aparte suite op de eerste verdieping.

Warm en esthetisch

De verschillende ruimtes worden van elkaar gescheiden door een glazen galerij. Op deze manier ontstaat er een legio aan gevarieerde uitzichten en is de groene buitenomgeving overal aanwezig. In hun werk, staan de twee architecten bekend om hun warme en esthetische signatuur. De gelaagdheid van materialen en het contrast tussen ruw en glad is dan ook een leidend thema. Zo lieten ze hun betonnen plafond met hout bekisten en komen in de keuken travertin, tadelakt en larikshout samen. Ook de living heeft veel textuur door het plafond van ruw beton.

 

Rotan, leer en hout

Het resultaat is modern en minimalistisch, praktisch en toch ook warm: een prachtige match met de items van Furnified, dus. Gedurende een dag maakten Mathieu en Julie ruimte in hun schitterende huis voor enkele Furnified-favorieten, die in deze omgeving echt tot hun recht kwamen. Zo wordt de elegante mix van natuurlijke materialen van de Milan sofa extra benadrukt; komt de veelzijdigheid van de multifunctionele wandrek Celine sterk naar voren en nodigt de lederen sofa Wilson uit om erin weg te zakken en te ontspannen met een goed boek. Ook het Webbing nachtkastje en Leon bijzettafel stralen in dit bijzondere huis met hun natuurlijke rotan en zwarte frame. De Furnified-ontwerpen gaan moeiteloos op in het stijlvolle interieur van Julie en Mathieu, dat verder wordt gekenmerkt door vintage klassiekers en kleurrijke souvenirs. Wij zijn in elk geval gek op het eindresultaat – jij ook?

Vorig artikel Mix en match jouw droombadkamer
Volgend artikel Gespot: Furnified favorieten in Taboe
Back to the top