Doorgaan naar inhoud
Haal de lente in huis met pastelkleuren

Haal de lente in huis met pastelkleuren

De lente in huis halen? Dat doe je door soft colors (oftewel pastelkleuren) aan je interieur toe te voegen! Ze representeren het tsjirpen van de vogeltjes, de kalmte van een lentebriesje en de vrolijkheid van fleurige bloemen. Dankzij pastelkleuren in je interieur lacht de lente je elke dag toe in je eigen woning!

 

Wat zijn pastelkleuren?

Pastelkleuren zijn zachte kleuren die zorgen voor rust en kalmte in je woning. Een interieur in zachte kleuren kent men ook wel als een natuurlijk interieur, doordat er gewerkt wordt met natuurtinten. Je kan trouwens kiezen tussen een uitgebreid palet van pasteltinten. Denk maar aan lichtroze, mintgroen, lila en lichtblauw.

 

Een volledig pastelkleurig interieur

Je kan pastelkleuren heel makkelijk met elkaar combineren doordat ze een meer neutrale uitstraling hebben en dus zorgen voor rust. Dit kan je doen door het volledige kleurenpalet te integreren in je interieur, maar ook door te kiezen voor een combinatie van twee pastelkleuren, zoals lichtroze en mintgroen. Beide kleuren passen wondermooi samen. Je kan ook gaan voor een monochromatisch interieur in één pasteltint. Ook dit is prachtig.

 

Accenten in pastel

Wanneer je graag wat pastelkleuren in je interieur wil toevoegen maar een volledig pastelinterieur wat too much vindt, kies dan voor enkele mooie meubels of accessoires in pastel. De basiskleuren van je interieur zijn dan zwart-wit of hout. Hier voeg je dan bijvoorbeeld een set pastel eetkamerstoelen aan toe, zoals bijvoorbeeld Cedric of Hugo.

 

Zitzakken en poefs in pastelkleuren

Ook de woonkamer kan je pastelproof maken. Dit doe je bijvoorbeeld door een heerlijke pastel zitzak of poef te integreren, zoals Piano of Charlie. Met maar enkele meubels in pasteltinten zal je interieur rust uitademen en er gewoonweg adembenemend uitzien! Ook accessoires in pasteltinten halen de lente in huis. Denk bijvoorbeeld aan enkele kussens in pasteltinten, vaasjes of kaarsenhoudertjes.

Zet de bloemetjes niet buiten, maar haal ze naar binnen door een pastelrijk interieur te creëren!

 

Tip: combineer pastel eens met wit marmer, een echte match made in heaven!

 

By Lien Egghe

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top