Doorgaan naar inhoud
SHOP NU ONZE FLASH SALES OP BADKAMERITEMS TOT ZONDAG AVOND
SHOP NU ONZE FLASH SALES OP BADKAMERITEMS TOT ZONDAG AVOND
Het verschil tussen retro, vintage en antiek

Het verschil tussen retro, vintage en antiek

Je wordt ermee naar je hoofd geslingerd: de termen vintage, retro en antiek domineren de huidige interieursector. Maar wat willen ze precies zeggen en wanneer weet je of iets vintage of retro is? We leggen het graag even voor je uit.

 

Een retro look

Retro items zijn vaak zo goed als nieuwe items die ook nu nog in meubelwinkels verkrijgbaar zijn. Retro is dan ook afgeleid van het woord ‘retrospectief’, wat dus eigenlijk wil zeggen dat je terugblikt. Deze artikelen zijn dus niet antiek of vintage, maar hebben wel een ouderwetse uitstraling. Retro heeft dus een ‘oude’ look, maar vaak zijn het nieuwe items die je ook in een moderne winkel kan vinden.

 

Authentiek vintage

Tegenwoordig wordt het label ‘vintage’ op veel artikelen gekleefd. Vintage wordt echter gebruikt voor items die minstens 30 jaar oud zijn en afstammen uit de periode tussen 1920 en 1980. Echte vintage meubels vind je dus alleen maar op rommelmarkten of in tweedehandswinkels.

 

Hoe zit het dan met antiek?

De kans is groot dat je antieke meubels alleen bij je (groot)ouders vindt. De term antiek wordt namelijk alleen gebruikt voor voorwerpen van minstens 100 jaar oud. Deze artikelen zijn bovendien meestal handgemaakt waardoor ze vaak erg waardevol zijn.

 

Hoe combineer je deze stijlen in je interieur?

Oude en nieuwe elementen in je interieur combineren is altijd een goed idee. Kijk bijvoorbeeld eens of je leuke antieke of vintage spulletjes vindt op de rommelmarkt en combineer ze met strakke, moderne meubelstukken. Hou je niet zo van de zoektocht naar echte traditionele stukken? Je kan ook perfect voor een vintage of retro look gaan.

retro sofaretro eetkamerstoel

Bron: furnified.com

 

By Alice Meys

 
Vorig artikel Kijk mee in het huis en het hoofd van Furnified-oprichter Dimitri De Vocht
Back to the top