Doorgaan naar inhoud
Zo creëer je een hotel chique badkamer

Zo creëer je een hotel chique badkamer

Het gevoel dat je in een luxe hotel wakker wordt, en dat elke dag. Dat wil iedereen toch? Met een hotel chique badkamer creëer je thuis dat luxe hotelgevoel. In deze blog geven we je tips en inspiratie om jouw eigen badkamer een hotel chic make over te geven.

Een hotelgevoel aan huis

De sfeer van een luxe sterrenhotel, maar dan in je eigen huis. Het afgelopen jaar was de staycation belangrijker dan ooit. Waarom zou je een duur hotel boeken als je ook thuis dat luxe hotelgevoel kan ervaren, dag na dag? Door gebruik te maken van de juiste kleuren en materialen kun je jouw badkamer met een paar simpele aanpassingen de chique look & feel van een sterrenhotel geven en word je elke dag ontspannen wakker. 

hotel chique badkamerset

De looks van een hotel chique badkamer 

Het opvallendste aan een hotel chique badkamer is de luxe en het comfort die de ruimte uitstraalt. Veel mensen gaan thuis al gauw voor een praktische badkamer, terwijl in hotels vaak ook wordt gekeken naar mooie materialen en de juiste afwerking waardoor je die luxe uitstraling krijgt. 

Houd bij het ontwerpen van je hotel chique badkamer daarom niet alleen rekening met de praktische zaken, maar focus ook op de esthetische zaken. Ga voor materialen en kleuren die luxe uitstralen zoals marmer en goud. Met donkere en warme tinten creëer je al snel een hotel chique gevoel. 

Maak voordat je gaat ontwerpen en plannen een moodboard. Gebruik interieurmagazines of folders van hotels als inspiratie voor jouw droombadkamer. Zo weet je vooraf of al je wensen goed bij elkaar passen.

Ga voor luxe en comfort 

Wil je een hotel chique badkamer creëren, investeer dan in luxe snufjes zoals vloerverwarming, spiegels met ingebouwde verlichting en een design radiator. Juist deze elementen zorgen voor extra comfort en luxe gevoel.  

Ga voor een dubbele douche of een grote regendouche. Heb je genoeg ruimte voor een bad? Plaats dan een vrijstaand bad. Wil je echt op en top luxe gevoel, ga dan voor een bubbelbad!  

sfeerbeeld hotel chique badkamer

Kies de juiste kleuren en materialen 

Kies bij de inrichting van je badkamer voor donkere en warme tinten en ga voor chique materialen. Denk daarbij aan gouden kranen, marmeren wastafels of ga juist voor een badkamermeubel met daarop een design waskom 

Houd ook rekening met de juiste verlichting. Zorg dat je zacht en warm licht plaatst dat niet te fel of hard overkomt. Heb je een raam in je badkamer? Ga dan voor luxe raambekleding zoals fluwelen gordijnen of houten shutters.

badkamermeubel

Het zit in de details 

Juist bij een hotel chique badkamer zijn de details belangrijk. Vergeet daarom niet om te investeren in goede accessoires. Denk aan zachte handdoeken (ga voor een groot formaat en allemaal in dezelfde kleur voor dat echte hotelgevoel), maar ook aan een vaasje met droogbloemen of een huisparfum. 

Denk bij details ook aan de juiste afwerking: mooie gouden greepjes, een chic haakje voor je badjas en een mooi wandrek voor je handdoeken. Door alles van kop tot teen chic af te stylen creëer je echt een hotel chique badkamer. 

Heb je nog meer inspiratie nodig? Kom langs in onze showroom in Antwerpen of Amsterdam. We denken graag mee bij het ontwerpen van jouw hotel chique badkamer.

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top