Doorgaan naar inhoud
Veranderd interieur met meubels van Furnified.ALT

Interieur woonkamer veranderen? Lees hier hoe!

Ben je klaar om je interieur een make-over te geven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, we zijn hier om je te helpen. Het veranderen van je interieur kan een spannend en creatief proces zijn, maar het kan ook overweldigend lijken als je niet weet waar je moet beginnen. In dit artikel delen we enkele handige tips en stappen om je op weg te helpen naar een prachtig nieuw interieur zodat je zonder interieurstylist of interieurarchitect je woonkamer kan inrichten!

Stap 1: Inspiratie opdoen

Voordat je begint met het veranderen van je interieur, is het belangrijk om interieur inspiratie op te doen om de nieuwste interieur trends te ontdekken. Blader door interieurmagazines, bezoek websites zoals Pinterest en Instagram, en maak een moodboard met afbeeldingen en ideeën die je aanspreken. Dit helpt je om een duidelijk beeld te krijgen van de stijl en sfeer die je wilt creëren in je huis.

Stap 2: Bepaal je stijl

Nu je wat inspiratie hebt opgedaan, is het tijd om je eigen stijl te bepalen. Ben je meer van een scandinavisch en modern interieur, of hou je juist van een retro en electische uitstraling? Door je eigen smaak en voorkeuren te identificeren, kun je gerichter op zoek gaan naar meubels, kleuren en accessoires die bij jouw stijl passen.

Kast van Furnified in een veranderd interieur.ALT

Stap 3: Maak een plan

Voordat je grote aankopen doet, is het belangrijk om een plan te maken voor je interieurveranderingen. Maak een lijst van de ruimtes die je wilt aanpakken en bedenk wat je wilt veranderen in elke ruimte. Denk na over de functie van elke ruimte en hoe je deze optimaal kunt benutten. Maak ook een budget en houd rekening met eventuele renovaties of verbouwingen die nodig kunnen zijn.

Stap 4: Begin met de basis

Als je eenmaal een plan hebt gemaakt, is het tijd om te beginnen met de basis van je interieur. Dit omvat grote meubelstukken zoals banken, eettafels en kasten. Kies tijdloze en kwalitatieve meubels die de basis vormen van je interieur en die jarenlang meegaan. Bij Furnified hebben we een prachtige collectie meubels in verschillende stijlen, van modern tot klassiek, om aan elke smaak te voldoen.

Stap 5: Voeg persoonlijkheid toe

Nu de basis van je interieur staat, is het tijd om wat persoonlijkheid toe te voegen. Dit kun je doen door middel van kleurrijke accenten, kunstwerken, kussens en decoratieve accessoires. Kies items die je persoonlijkheid weerspiegelen en die de ruimte een unieke en persoonlijke uitstraling geven.

Kast van Furnified met persoonlijke touches in een veranderd interieur.ALT

Stap 6: Finishing touches

Ten slotte zijn het de kleine details die het verschil maken. Voeg planten toe voor een frisse en levendige uitstraling, kies voor verlichting die de sfeer in de ruimte verbetert, en vergeet niet om te zorgen voor voldoende opbergruimte om rommel te vermijden. Met de juiste finishing touches kun je de puntjes op de i zetten en je interieur compleet maken.

Jouw nieuwe interieur met Furnified

Het veranderen van je interieur kan een leuk en bevredigend proces zijn, maar het vereist wat planning en voorbereiding. Door inspiratie op te doen, je eigen stijl te bepalen, een plan te maken en stap voor stap te werk te gaan, kun je een interieur creëren dat perfect past bij jouw smaak en levensstijl. Bij Furnified hebben we alles wat je nodig hebt om je interieurveranderingen tot leven te brengen, van prachtige meubels tot decoratieve accessoires.

Ontdek hier de collecties van Furnified!

Vorig artikel Welke kast in de woonkamer? Doe de test en kom erachter!
Volgend artikel Getest: De handenwassers van Furnified
Back to the top