Doorgaan naar inhoud
Marmer, de sleutel tot een steengoed interieur

Marmer, de sleutel tot een steengoed interieur

Dat marmer terug is van weggeweest, dat kan niemand de laatste jaren nog ontkennen. Dit luxueuze materiaal is alom vertegenwoordigd. Kasten, tafels, stoelen, vazen, opbergdozen, kaarsenhouders: er is een stenen alternatief voor elk klassiek meubelstuk en interieuraccessoire. Deze natuursteen verrijkt iedere ruimte en zorgt voor een royale uitstraling. Kan marmer dan beschouwd worden als het nieuwe hout? Misschien wel…

 

Unieke en diverse natuursteen

Als marmer de revue passeert, dan denken we meteen aan de witte variant met fijne, donkere nerven, gekend van het gebruik in keukens en badkamers. We kunnen deze denkpiste echter verlaten, want met dit materiaal kan iedere interieurliefhebber zijn eigen pad tekenen. Het combineren van verschillende tinten en aders schept heel wat opportuniteiten: van roodgekleurd marmer met erg zichtbare aders tot een groen en elegant alternatief met dunne nerven, van een machtige steen die de kracht van de natuurelementen uitstraalt tot een rustige zwarte natuursteen. Dat eenzelfde materiaal zo bijzonder veel kan verschillen, maakt het interessant. Elk blad heeft een uniek karakter en vertelt een eigen verhaal, net dat is de kracht waarmee deze steensoort je inrichting verrijkt.

 

Donker marmer is gegeerd

Donker marmer is anno 2020 erg in trek. We zeggen vaarwel tegen de gekende, witte stijl en zoeken naar meer temperament in onze woonruimtes. Door donkerkleurige natuursteen in je interieur te verwerken, kan je zorgen voor het nodige contrast, terwijl je zonder overdaad stijlvol blijft. Donker hoeft niet gelijk te zijn aan zwart; denk eveneens aan kleuren als donkerblauw, donkergroen of rood. Het samenspel dat gecreëerd wordt tussen deze verschillende kleuren, werkt inspirerend.

Eettafel Grace toont hoe zwart marmer elk interieur het nodige contrast aanmeet en daarom als eyecatcher in een ruimte kan fungeren. Ontdek in deze blog de meerwaarde van marmeren tafels in jouw huis of appartement.

 

Bescheiden accenten

Je hoeft het niet altijd groots te zien: zelfs een sober accent zorgt ervoor dat je woning extra chic oogt. Dit kan bijvoorbeeld gaan van een lamp met marmeren voet tot een opbergpotje. Combineer verschillende soorten van deze natuursteen in diverse accessoires. De boodschap: mix and match!

 

Of marmer het nieuwe hout is?

Wij geloven niet dat deze prachtige steen het nieuwe hout is, maar wel dat het de ideale metgezel is. Hout en marmer gaan hand in hand en vormen een perfect paar: Dressoir Pisa toont hoe walnoot, zwart marmer en staal een uitmuntende aanvulling voor elkaar vormen.

 

Wil je nog meer wegdromen bij prachtige marmeren items? Neem dan hier een kijkje. 

 

By Lien Egghe

 

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top