Doorgaan naar inhoud
Onze filmtips voor het perfecte filmavondje

Onze filmtips voor het perfecte filmavondje

Nu de dagen korter worden kruipen we sneller op de zetel met een goed boek of een spannende film. Met alle streamingdiensten is het soms lastig kiezen, daarom geven wij je graag enkele filmtips mee.

First things first: de juiste sofa voor je filmavondje

Voor het perfecte filmavondje heb je niet alleen een goede film nodig, een comfortabele sofa is ook zeker een must. Kruip je het liefst weg in een cosy sofa onder een warm dekentje? Ga dan voor Gordon, onze velvet sofa.

Verander jij het liefst elke maand van interieur? Ga dan voor een modulaire sofa waarbij je de opstelling kan aanpassen, zoals onze Wilson. Deze sofa is ook nog eens extra comfy door het zachte leer.

De juiste sofa gekozen? Dan is het nu tijd om een film uit te kiezen. Onze teamleden van Furnified helpen je een handje en delen hun filmtips.

De filmtips van graphic designer Eva

Onze graphic designer Eva (26) houdt van filmhuisfilms. Haar top drie bestaat uit Eternal sunshine of the spotless mindHer en Call me by your name. Toevallig ook allemaal films met een liefdesverhaal, al moet je hier geen zoetsappige romantiek verwachten.

In Eternal sunshine of the spotless mind laat Clementine (Kate Winslet) al haar herinneringen aan haar relatie met Joel (Jim Carrey) wissen. Waarop Joel dan ook maar zijn herinneringen laat wissen, maar terwijl dit proces in gang gezet wordt herontdekt hij zijn liefde voor Clementine en probeert hij er alles aan te doen om z’n geheugen te behouden. Deze film kijk je gemakkelijk via Netflix.

Liever zin in een foute film? Eva deelde ook nog haar guilty pleasure lijstje: Legally BlondeMean Girls13 going on 30 en Bridget Jones’ Diary zijn haar aanraders.

De favoriete films van designer Damien

Damien ontwerpt samen met het designteam de nieuwe collecties van Furnified. Op zijn must see lijstje: DriveQueen & Slim en Do the right thing.

Queen & Slim staat op Netflix en kwam vlak voor de pandemie uit, waardoor de film minder aandacht kreeg dan hij verdient. Queen en Slim gaan met elkaar op date. Tijdens hun date worden ze voor een kleine verkeersovertreding door een agent aangehouden. Deze aanhouding loopt volledig uit de hand, waardoor ze samen op de vlucht moeten. Ondanks dat ze elkaar nauwelijks kennen vormen ze een soort Bonnie & Clyde en ontwikkelen ze een diepe band.

Overigens is Damien ook een groot Marvel-fan, zijn favoriete Marvel film is Spider-Man 2.

De aanraders van webshopmanager Lisa

Zin in een tranentrekker? Bekijk dan de aanraders van Lisa (22). In haar top drie staan My Sister’s KeeperThe Parent trap en Me Before You.

Me Before You is een verfilming van het populaire boek ‘Voor Jou’ van Jojo Moyes. William Traynor (Sam Claflin) was een levensgenieter totdat hij als gevolg van een verkeersongeluk verlamd raakte. Hij is het plezier in leven verloren en wil graag zijn leven te beëindigen. Een jonge laag opgeleide vrouw afkomstig uit een arbeidersgezin, Louisa Clark (Emilia Clarke), wordt in dienst genomen om hem te verzorgen. Tussen hen ontstaat een bijzondere band, maar is deze sterk genoeg om William van gedachten te laten veranderen? Ook deze film vind je op Netflix!

Liever zin in iets luchtigers? Ook Lisa deelde haar guilty pleasures, echte romkoms: The Devil wears pradaHow to lose a guy in 10 days en The Notebook.

De favorieten van customer supportmedewerker Marie

Marie (25) werkt op de customer supportafdeling van Furnified, en weet alles over onze meubels. Daarnaast is ze fan van animatiefilms. In haar top drie: Spirited AwayCoco en Aristocats.

Spirited Away kwam uit in 2001 maar wordt nog steeds als een van de beste animatiefilms ooit gezien. Het is een Japanse animatiefilm waarin Chihiro, een 10-jarig meisje, in een wereld leeft die geregeerd wordt door heksen en monsters. Mensen worden veranderd in dieren, dus moet Chihiro in een groot badhuis werken om te overleven. Zal het haar lukken om terug te keren naar haar eigen wereld? Klinkt wat gek, maar met een IMDB-score van 8,6 is dit echt een aanrader. Gewoon te zien op Netflix.

Toch liever een feel good animatiefilm? Dan kijkt Marie het liefst naar de Shrek-films.                                                                           

Ready, set, Action!

We wensen je een hele fijne & cosy filmavond toe. Heb je nog wat hulp nodig bij het kiezen van de juiste sofa voor je filmavondje? Lees dan deze blog: De perfecte sofa kiezen in 5 stappen, of kom langs in onze showroom in Antwerpen of Amsterdam. Onze stylisten staan voor je klaar met adviezen en tips en helpen je graag bij het kiezen van je nieuwe sofa!

Vorig artikel Binnenkijken bij PR-lady Lisa in Antwerpen
Volgend artikel Ibiza binnen beleven? Dat kan twee kanten uit
Back to the top