Doorgaan naar inhoud
ONTDEK ONZE OPENINGSTIJDEN VAN ONZE SHOWROOM IN ANTWERPEN EN AMSTERDAM
ONTDEK ONZE OPENINGSTIJDEN VAN ONZE SHOWROOM IN ANTWERPEN EN AMSTERDAM
Natuurstenen: travertijn, marmer, keramiek, ...

Travertijn, de tijdloze elegantie van natuurstenen

De afgelopen jaren is er een opvallende toename van natuursteen in interieurs te zien. Marmer is al geruime tijd een enorme trend, en ook terrazzo heeft zijn weg teruggevonden. Maar wat ons nu steeds vaker opvalt, is de groeiende populariteit van travertijn. Als interieurbedrijf zien we de prachtige mogelijkheden van travertijn in zowel moderne als meer vintage interieurs. Laten we je meenemen in de wereld van travertijn en zien hoe dit natuursteen een schitterende toevoeging kan zijn aan jouw interieur.

Wat is travertijn? 

Travertijn – of travertin – is een natuurlijke kalksteen dat herkenbaar is aan zijn aderen en gaatjes. Dit soort steen wordt gevormd op locaties waar kalk uit warm water neerslaat, zoals warmwaterbronnen en geisers. De karakteristieke gaatjes in travertijn worden gevormd door takjes, blaadjes en ander organisch materiaal dat in het water aanwezig is.

Wist-je-datje:

Een grote hoeveelheden travertijn werd gebruikt om het Colosseum in Rome op te bouwen. Ook voor de Basilique du Sacré-Coeur in Parijs werd travertijn als bouwmateriaal gebruikt.

We zien dus dat travertijn een lange geschiedenis heeft als bouwmateriaal en in interieurs komt het regelmatig voor in vloeren, wandbekleding en andere decoratieve elementen.

De warme omarming voor jouw interieur

Travertijn is een veelzijdig natuurlijk materiaal dat schittert in verschillende interieurstijlen. Het voegt een tijdloze elegantie toe aan elke ruimte en is met name geschikt voor rustieke, landelijke, mediterrane, vintage, Mid-Century, minimalistische en eclectische interieurs. In rustieke en landelijke stijlen voegt travertijn een aardse charme toe en past het perfect bij warme kleurenpaletten en houten elementen. In mediterrane interieurs straalt travertijn een zonnige en verfijnde sfeer uit, vooral in combinatie met witte muren en natuurlijke materialen. Voor vintage en Mid-Century liefhebbers is travertijn geliefd vanwege zijn tijdloze karakter en prachtige harmonie met retro meubels en donkere houtsoorten. Daarnaast biedt travertijn een elegant en strak element in minimalistische interieurs, waar het fungeert als een subtiele en stijlvolle basis. Ongeacht de gekozen interieurstijl voegt travertijn altijd een vleugje verfijning, natuurlijke schoonheid en tijdloze pracht toe aan het interieur.

Duurzaamheid en stijl in één

Daarnaast is travertijn duurzaam en slijtvast, waardoor het een praktische keuze is voor drukbezochte gebieden zoals vloeren en keukenbladen. Het materiaal is bestand tegen dagelijks gebruik en behoudt zijn schoonheid en glans jarenlang. Travertijn is ook veelzijdig in zijn toepassing, waardoor het gemakkelijk kan worden geïntegreerd in verschillende interieurstijlen, van minimalistisch tot traditioneel.

Van vloeren tot meubels tot accessoires

Of het nu wordt gebruikt voor vloeren, wandbekleding, meubels of decoratieve accenten, travertijn voegt een vleugje tijdloze klasse toe aan elk interieur. Het straalt een gevoel van verfijning uit en heeft het vermogen om een ruimte te transformeren. Als favoriete keuze van zowel interieurontwerpers als huiseigenaren combineert travertijn op harmonieuze wijze schoonheid en functionaliteit, waardoor het een gewilde optie is voor diegenen die streven naar een stijlvol en duurzaam interieur.

 

Shop onze travertijn collectie

Vorig artikel MicroSkin versus StoneSkin
Volgend artikel Hoe onderhoud je je microskin tafel?
Back to the top