Doorgaan naar inhoud
TREND: roze verovert onze interieurs

TREND: roze verovert onze interieurs

Roze is al enkele jaren van het tuttig imago af en krijgt steeds vaker een prominente rol in het interieur - en soms ook het exterieur. Al is een roze kamer voor velen een brug te ver, we kunnen niet meer voorbij roze accenten wanneer we onze woning inrichten. Deze kleur veroverde zowel de mode- als de designwereld. Van poeder roze tot zalmkleur voor wie van zachte tinten houdt, van koraal tot fuchsia voor de durvers. Blijf niet achter en ontdek hoe je roze kan integreren in jouw interieur.

 

Millennial-roze in een neutraal en fris kleedje

Millennial pink is een tijdloze kleur die design uitademt. Roze is de kleur van de romantiek. De kleur oogt vrouwelijk en geeft zachtheid aan elk interieur. Denk niet meteen aan die baby roze meisjeskamer, want het kan ook stijlvol en stoer zijn. Pasteltinten zorgen voor sfeer en gezelligheid, terwijl de ruimte groter zal ogen. Een oase van rust wordt gecreëerd zonder veel moeite te hoeven doen. Combineer roze met vaste waarden als beige, grijs en wit. Kleur in je interieur op een stijlvolle manier: check!

 

Roze badkamers

Roze badkamers doen harten sneller slaan en zijn razend populair geworden. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar het resultaat kan verbluffend zijn. Roze combineert prachtig met zwart, wit én terrazzo. De Retro Oval Spiegel past perfect in een roze badkamer. Over een instagrammable sanitair gesproken!

 

Marokkaans roze

In de jaren ’70 werden onze stijl ideeën langzaamaan meer beïnvloed door andere culturen. De etnische interieurstijl werd geboren en we werden verliefd op de Marokkaanse invloeden. Een Marokkaans interieur zweert bij terra en roze tinten. Deze tinten combineren fraai met cactussen en andere exotische planten, omdat roze en donkergroen contrasterende kleuren zijn.

 

Contrasterende kleuren

Dat contrasterende kleuren werken op vlak van interieurstyling, dat weten we al langer. Het prachtige roze-groene contrast kan je bekomen door een donkergroene muur te combineren met roze accenten in accessoires zoals kunstwerk abstract shapes aan je muur. Elk type van de roze tint – donkerroze, zalmroze, oudroze, fuchsia, … - past bij deze donkergroene kleur. De combinatie geeft de inrichting van je woning meteen een verrassende twist. Geen fan van een groene muur? Zorg dan voor dit gewenste contrast aan de hand van planten of kleinere groene accessoires. Groen marmer is hiervoor ideaal: denk maar aan onze Mauritz bijzettafel, de Richard salontafel of onze groene velvet stoel Otis. 

 

Roze Wall Art

Wall art met roze accenten ophangen aan je muren, is de ideale manier om deze kleur gemakkelijk in je interieur te integreren. Deze kunstwerken van Furnified geven je woning alvast een interessante boost. De hoekige vormen zijn een unieke toevoeging voor jouw inrichting en de verschillende kleuren vormen een prachtig geheel.

 

Roze en velvet

Roze velvet brengt steeds leven in de brouwerij! De kleur in combinatie met dit stijlvolle materiaal zorgt voor die pittige toets die je nog zocht. Kies voor een roze velvet eetkamerstoel, een roze poef of een roze fauteuil: keuze genoeg! 

 

By Lien Egghe

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top