Doorgaan naar inhoud
Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis

Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis

De zomervakantie zit erop, het is tijd om terug naar school en werk te gaan. Door een strandhuis gevoel in huis te creëren houd je dat vakantiegevoel nog wat langer vast. Met deze simpele aanpassingen tover je jouw huis om tot een strandhuis. 

Gebruik lichte kleuren en natuurlijke materialen 

Waarom wachten op een huis aan het strand als je zelf het strandhuis gevoel in huis kunt creëren? Daarmee bedoelen we niet dat je je huis vol moet gooien met steigerhout, visnetten en nautische strepen. Door gebruik te maken van zachte kleuren en meubels van natuurlijke materialen zoals rotan en linnen creëer je vanzelf een beachy sfeer.

Beachy vibes in de woonkamer 

In de woonkamer breng je doorgaans de meeste tijd door. Breng hier het strandhuis gevoel in huis door te kiezen voor een sofa in zachte kleur, zoals de Wilson sofa. Of ga voor natuurlijke materialen, zoals de rotan zitbank Milan, die naast rotan ook linnen bevat – een stof dat perfect bij het strand past. 

Boots het strand na door een groot juten of wit wollen tapijt op de grond te leggen. Dat zorgt er bovendien voor dat je lekker op je blote voeten kunt rondwandelen, zoals het hoort in een strandhuis. 

Een strand gevoel in de slaapkamer 

Een slaapkamer in een strandhuis moet een en al rust uitstralen. Ga voor een rotan bed in lichte kleuren en werk met wit of lichtblauw linnen beddengoed voor een luchtig gevoel. Gebruik een hamamdoek als plaid over je bed en plaats een palm in de hoek van je kamer om het strandgevoel af te maken. 

Ga je voor next level beach vibes? Zet dan een wake-up light op je nachtkastje om een zonsondergang en zonsopkomst te creëren. Vaak hebben deze wekkers ook een functie waarmee je in slaap kan vallen met het geluid van de golven van de zee. 

Een badkamer in strandsferen 

Werk in de badkamer met terrazzo door de illusie te wekken alsof er een zandstrand met schelpjes ligt. Bijvoorbeeld met een terrazzovloer of een terrazzo wastafel. Gebruik een bamboeladder om je handdoeken aan op te hangen en ga voor een badmat in een lichte, zanderige kleur. 

Gebruik een rieten mand als wasmand en zet een kaars of zeepjes in de geur van de zee neer om het strandhuis gevoel helemaal af te maken. Wil je een echt vakantie gevoel creëren in je badkamer? Maak er dan een echte wellness van. Lees hier onze tips hoe je jouw badkamer omtovert tot een plek waar je helemaal tot rust kan komen.

 

Vorig artikel DIY: maak zelf natuurlijke badkamer producten
Back to the top