Doorgaan naar inhoud
Zó richt je je thuiswerkplek in

Zó richt je je thuiswerkplek in

Nu we thuis vastzitten, is het moment aangebroken om je home office in te richten en je interieur opnieuw uit te vinden. Bij velen is de thuiswerkplek ook de plaats waar we yoga doen, de was drogen, gamen, planten verpotten, eten, … Het is dus niet eenvoudig om een rustige omgeving te creëren waar je je kan focussen op je job. Ontdek hoe je kalmte en orde brengt in die multifunctionele ruimte. Het is sowieso niet tevergeefs, want ik de toekomst zullen we steeds vaker van thuis uit werken!

Een ruime werktafel

Het is belangrijk om je home office van een ruim bureau en comfortabele stoel te voorzien. Rugpijn kan je wel missen! Ideaal kan de stoel van hoogte worden aangepast. Op je bureau moeten één of meer externe schermen passen, een toetsenbord, misschien zelfs een printer. Conclusie: je hebt best wat plaats nodig! Bureau Philip is praktisch én een streling voor het oog. Je hebt genoeg ruimte om je extra scherm te plaatsen en enkele kleinere zaken op te bergen. Toch is deze bureau compact genoeg om ook kwijt te kunnen in een kleinere woning.

Ook tafel Sophia is een te overwegen optie. Met een breedte van 1m80 heb je zeker voldoende ruimte om te werken en je toebehoren uit te stallen. Deze tafel die dienst kan doen als bureau, is uniek in zijn eenvoud en straalt rust uit. Net wat je nodig hebt als je je moet concentreren op het werk!

 

De Grace tafel is een derde mogelijkheid. Eerlijke, natuurlijke materialen vormen samen een mooie combinatie. Een strakke uitvoering zorgt ervoor dat je werkplek er meteen ordelijk uitziet.

 

Verhelderende verlichting

Tijdens het werken heb je voldoende helder licht nodig. Fel zonlicht is geen aanrader, want dan kan je je scherm niet meer goed zien. Helemaal geen daglicht is dan ook weer niet aangeraden. Een noordelijk georiënteerd raam geeft het beste licht om in te werken. Het is daarnaast belangrijk om schuine lichtinval te hebben: een raam aan de zijkant in plaats van recht achter het scherm dus. In combinatie met een bureaulamp, zal je je optimaal kunnen concentreren. Ook een staande lamp naast je bureau is een optie. Werk je laat door? Dan is een goede bureaulamp onmisbaar.

Rustgevende opbergruimte

Je hebt ongetwijfeld heel wat spullen van je werk mee naar huis genomen en die heb je graag binnen handbereik. Dit alles opstapelen op je bureau is not done, want je streeft net naar eenvoud en rust. Een thuiskantoor heeft opbergruimte nodig. Een voldoende grote kast waarin je alles netjes kan opbergen is noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan een wandrek, waarin je dozen met spullen kan plaatsen. Dezelfde dozen gebruiken, zorgt voor uniformiteit.  Mix and match is hier dus niet aan de orde! In die dozen kan je kleine zaken kwijt, zonder dat ze storen of dat het wandrek er onordelijk gaat uitzien.

TIP: Geen zin in een wirwar van kabels? Gebruik dan een mandje om ze daarin op te bergen en plaats dit onder je bureau.

 

Gezelligheid voor een lager stressniveau

Een home office moet niet enkel comfortabel en praktisch zijn, maar ook aangenaam. Het is niet voor niets dat bedrijven gezellige koffieruimtes integreren op de werkplekken van hun werknemers. Gezelligheid zorgt er namelijk voor dat je je beter voelt en efficiënter gaat werken. Als je uren naar lelijk behangpapier of rommelige kasten moet kijken, kan je je niet concentreren. Decoratie op je werkplek voorzien, is dus eveneens een belangrijke to do. Leg een tapijtje neer, plaats wat wall art op je muren of zet een fotokader van je vrienden voor je om af en toe weg te dromen bij die fijne reizen van vroeger (maar niet te veel natuurlijk ;) ).

 

Voorzie in je home office ook een zetel of fauteuil om af en toe eens lekker weg te kunnen zakken. Zo kan je een relaxerende pauze nemen en even een koffietje drinken, zonder uit de werksfeer te geraken. Je kan ook eens van plaats veranderen en verder werken in de fauteuil: afwisselen en bewegen is de boodschap!

 

Ook planten zijn een welgekomen gezellig aspect. Ze brengen rust en verlagen het stressgehalte. Verse en gedroogde bloemen kunnen eveneens wonderen doen.

 

 

By Lien Egghe

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top