Doorgaan naar inhoud
6 musthaves om de herfst in huis te brengen

6 musthaves om de herfst in huis te brengen

Je hebt misschien nog helemaal geen zin om afscheid te nemen van de zomer, maar de avonden worden opnieuw langer en de koelere temperaturen loeren om de hoek. Tijd dus om stap voor stap ook je woning in een gezellig herfstkleedje te steken met mooie kleuren en knusse accessoires. Wij geven je alvast enkele tips om je woning een herfstboost te geven.

 

#1 Kies voor warme kleuren

Wie denkt aan de herfst, denkt onvermijdelijk aan warme, aardse kleuren. Daar waar we in de zomer alles graag zo licht en fris mogelijk hebben, halen we in de winter kleuren in huis die geïnspireerd zijn op de natuur en vallende herfstbladeren. Haal bruin en terracotta in huis, maar ook andere aardse kleuren zoals donkeroranje, roestbruin en okergeel doen het steeds goed. Op die manier breng je nog meer warmte en sfeer in je interieur en maak je het in het handomdraai een stuk knusser in huis. Wees ook niet bang van enkel donkere kleuren. Ook die geven je woning een gezellige uplift.

Bron: Samantha Hammack

 

#2 Een make-over voor je kussens

Het is een kleine ingreep, maar ze maakt voor je interieur een wereld van verschil. Wil je jouw woning klaarmaken voor de herfst en meer warmte en geborgenheid creëren, dan steek je jouw kussens best in een ander kleedje. Kies voor zwaardere texturen zoals grof gebreide kussens, fluweel of harige stoffen die zacht aanvoelen en je nu al doen verlangen naar filmavondjes in de zetel.

Bron: rebeccaandgenevieve

 

#3 Haal de herfst van buiten naar binnen

In de zomer kies je voor frisse, groene planten. In de herfst zorg je er dan ook best voor dat binnen en buiten op elkaar afgestemd zijn. Je hoeft niet meteen je groene vingers buiten te halen, maar met een calathea of vetplantjes breng je herfstige gezelligheid naar binnen. Wil je het nog verder doortrekken? Breng dan ook het herfstig kleurenpalet naar binnen aan de hand van al het moois dat de natuur te bieden heeft: donkeroranje rozen en donkerrode gerbera’s zorgen voor een sfeervol herfstboeket, maar ook gele en rode chrysanten representeren de herfst als geen ander. De puntjes op de “i” die zet je met pompoenen. Gebruik ze als decoratie in de hal en je woonkamer.

Bron: homedeco

 

#4 Maak de haard klaar voor de herfst

Met de herfst komen ook koele winteravonden in het vooruitzicht. Je hierop voorbereiden doe je best nu al. Laat je haard nakijken en laat de schoorsteen vegen om woningbrand te voorkomen. Zo kan je bij die eerste koude avond van het seizoen ogenblikkelijk de haard aansteken en wegdromen bij een goed boek onder een dekentje.

Bron: kellimurray

 

#5 Knusse knuffelaars in huis

Tijdens de herfst mogen de kussens, plaids, gebreide dekentjes en dierenvachten weer uit de kast komen. Met textiel voeg je tijdens dit seizoen namelijk onmiskenbaar sfeer toe. Zorg voor verschillende dekens in de zetel waar je lekker onder kan kruipen en speel hier met texturen en stijlen: van zacht en romantisch tot bohemien en etnisch. Ook een grof gebreide plaid kan een mooie toevoegen zijn aan je interieur, zeker wanneer je enkele breisels met elkaar gaat combineren in je interieur maak je de najaarssfeer compleet. Kan je maar geen genoeg krijgen van de herfst in huis? Investeer dan ook in een warm en zacht vloerkleed in huis of een schapenvacht waarop je heerlijk kan zitten of liggen.

Bron: martinaruby

 

#6 Maak het af met de juiste verlichting en kaarsen

Alles staat of valt in de herfst met verlichting. Mooie sfeerlampen, hanglampen en vloerlampen kunnen in je interieur voor de finishing touch zorgen om een gezellige sfeer te creëren. Maar ook kaarsen en theelichtjes zijn ideale sfeermaker. Plaats kaarsen en theelichtjes van verschillende groottes bij elkaar op een plateau, kies voor een kandelaar of een heerlijke geurkaars – appel, koffiebonen, kaneel of vanille -  en breng zo de herfst naar binnen.

Bron: Reynolds Furniture

 

Ben jij ook al klaar voor de herfst?

 

By Rebeca De Dobbelaer

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top