Doorgaan naar inhoud
6 tips voor een frisse slaapkamer

6 tips voor een frisse slaapkamer

Met warme temperaturen in het vooruitzicht, is het in de zomer niet altijd evident om je slaapkamer koel te houden. Zonder hulp van airco blijft het immers vaak klam en tropisch in huis. Tips nodig om toch de slaap te kunnen vatten? Wij lijsten er alvast enkele op voor jou.

 

Tip 1: Douchen

Bezweet in bed kruipen zorgt ervoor dat je blijft woelen en je plakkerig blijft voelen. Neem een lauwe douche of een lekker warm bad voor het slapengaan. Warm water leidt tot minder zweet en zorgt ervoor dat je afgekoeld en fris onder de lakens kruipt.

 

Tip 2: Katoenen, linnen of zijden beddengoed

Synthetisch beddengoed oogt heel mooi en stijlvol, maar je gaat er alleen maar meer van zweten. Kies daarom voor dunne lakens en beddengoed gemaakt van natuurlijke materialen, zoals linnen, zijde of katoen. Deze materialen voelen koel aan en ze beschermen je tegelijkertijd tegen de muggen.

Bron: ilovelinnen.co.au

 

Tip 3: Slaap met open ramen

Overdag hou je bij hitte de ramen best gesloten om ervoor de zorgen dat de warmte buiten blijft. Mooie gordijnen in een dikke kwaliteitsstof zijn daarvoor ideaal. Maar ’s avonds, wanneer het buiten afkoelt, zet je best de ramen wagenwijd open om de lucht te laten circuleren. Combineer met een ventilator voor extra tocht en koelte. Heb je toch moeite om een fris briesje in je kamer te krijgen? Dompel dan een handdoek in koud water, wring deze goed uit en hang deze voor het open raam. Door de wind die langs de koude handdoek waait, lijkt het alsof je slaapkamer langzaam maar zeker afkoelt.

 

Tip 4: Investeer in degelijke gordijnen

First things first: investeer in kwaliteitsgordijnen die het zonlicht uit je slaapkamer houden. Op die manier word je ’s morgens niet gewekt door de zon en hou je overdag op warme dagen ook de hitte buiten. Kies voor dikke stoffen in dekkende materialen en laat je gordijnen op maat maken. Door je kamer met deze gordijnen donker te houden, komt er minder warmte binnen en haal je de temperaturen tijdens zomernachten omlaag.

Bron: loveyourabode.com

 

Tip 5: Geen elektronica

Je huis koel houden lukt beter wanneer je niet teveel elektrische apparaten aanzet. Elektronica geeft immers warmte af en wanneer je probeert te slapen, kan je elke vorm van hitte beter uit de weg gaan. Schakel lampen, televisie, keukenapparatuur, computers en andere apparaten uit, en zet je (af)wasmachine pas op het allerlaatste moment aan. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee en het milieu, het bespaart je heel wat warmte in de slaapkamer. Want hoe minder energie je woning verbruikt, hoe minder warmte in je huis circuleert.

 

Tip 6: Haal een ventilator in huis

Kan je de hitte niet langer uitstaan en heb je er al meerdere slapeloze nachten opzitten? Dan wordt het tijd om het grof geschut boven te halen. Een airco is misschien een grote financiële stap, maar investeer in een goede ventilator voor je slaapkamer om jezelf heel wat plakkerige, slapeloze nachten te besparen.

 

By Rebeca De Dobbelaer

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top