Doorgaan naar inhoud
7 interieurtrends om deze herfst helemaal mee te zijn

7 interieurtrends om deze herfst helemaal mee te zijn

Een nieuw schooljaar en een nieuw seizoen, dat vraagt uiteraard om een flinke dosis interieurinspiratie. Want elke reden is goed om je interieur een fris, nieuw kleedje te geven. Dit zijn alvast de nieuwste trends die dit najaar jouw woning sieren. We kunnen niet garanderen dat je niet onmiddellijk naar de winkel zal stormen om een voorraad in te slaan!

 

#1 Duurzaamheid

Een duurzaam en ecologisch interieur blijft in het najaar van 2020 dé absolute trend. Deze herfst kiezen mensen voor lokale producten die duurzaam geproduceerd worden. Investeer in items die jarenlang meegaan, een statement maken en door een lokale houtbewerker of kunstenaar gemaakt worden. Zo krijg je een stuk waar niet alleen jij, maar ook anderen blij van worden.

Bron: furnified.com

 

#2 Aardse tinten en terracotta

Grijze en koele tinten maken dit najaar plaats voor aardse kleuren, ontleend aan de natuur. Denk niet per se aan wit en bruin, maar tinten als diepgroen, aubergine, glanzend amber en terracotta. Op meubels zien we dan weer verschillende bruintinten terug die doen denken aan hout, maar ook de kleuren van bloesem, mossen en nevel.

 

#3 Bringing retro back

Dit najaar halen we opnieuw inspiratie op bij oma en opa want het klassieke retro interieur is terug van weggeweest. Interieurmagazines omschrijven de stijl als “granny chic meets instaproof” waarbij vintage stuks en snuisterijen perfect blenden met modernere, strakkere stukken en comfort. Bruine vintage dressoirs op pootjes sluiten op die manier aan bij metalen boekenrekken, terwijl je jouw moderne zetel decoreert met geborduurde kussens met patronen en je leefruimte verlicht met een opvallende kroonluchter.

Bron: furnified.com

 

#4 Niet voor grijze muizen

Deze herfst kiezen we voor kleurrijke zetels. Weg met dat tijdloze, grijze stuk dat tientallen jaren mee kan gaan en overal bij past. Dit najaar knallen we met een zetel in een fel kleurtje of een monochroom item dat perfect bij de kleur van jouw muren past.

Bron: Mi Casa Revista

 

#5 Bold and beautiful

Daar waar vroeger vaak “less is more” het motto was en alles klinisch, strak en sober moest zijn, zien we dat er nu een tegenbeweging op gang komt waarbij we alles uit de kast mogen halen. Extravagante meubels, grote lusters en royale tapijten in monochrome kleuren stelen de show deze herfst. Hoe groter het statement en hoe opvallender het stuk, hoe beter je deze monochrome trend opvolgt.

Bron: Juliettes Interior

 

#6 Urban jungle

Goed nieuws voor alle crazy plant moms and dads want we halen ook dit najaar de natuur in huis. Maar daar waar dit vroeger beperkt bleef tot sanseveria’s, cactussen en vetplanten verschuift de focus naar grote planten met grillige vormen. Kies zorgvuldig kleine en grote potten uit en mix hoge en lage exemplaren en verschillende niveaus om tot de perfecte urban jungle te komen.

Bron: Meu Estilo Interior

 

#7 Everything velvet

We zagen de trend in 2019 al, maar in de herfst van 2020 blijft de velvet trend ook nog brandend actueel en modieus. Combineer robuuste materialen zoals hout en metaal met extreem vrouwelijke velvet. Zo combineer je een ruwe eetkamertafel van verweerd hout mooi met velvet kuipstoelen of is een metalen bed prachtig bij een velours bedframe.

Bron: furnified.com

 

By Rebeca De Dobbelaer

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top