Doorgaan naar inhoud
Salontafels in verschillende kleuren en materialen van Furnfied.ALT

De perfecte salontafel kiezen: marmer, travertijn, laqué of microskin (Mortex)?

Het kiezen van de juiste salontafel voor je woonruimte is een belangrijke beslissing, vaak is het niet zo makkelijk om meteen te bepalen wat jouw stijl is, of welk materiaal je wilt kiezen voor je salontafel. Deze speelt immers een hoofdrol in je woonkamer. Keuzestress, wij horen het al in Keulen donderen.

In dit artikel onderzoeken we dus speciaal voor jou de voor- en nadelen van onze meest verkochte Furnified materialen: marmer, travertijn, Laqué en microskin (Mortex).

Travertijn salontafels

Travertijn is een kalksteensoort, welke bekend is om zijn unieke textuur en aardse tinten. Steeds meer brengen we de natuurelementen in huis, en travertin is daarom ook net het laatste ‘IT’-materiaal. Musthave in de huizen van alle trendsetters wereldwijd. 

Maar waar let je best op bij het aankopen van een tafel in Travertin?

Pluspunten:

 • Natuurlijke schoonheid: De natuurlijke textuur en aardse tinten van travertijn voegen warmte en karakter toe aan uw woonruimte.
 • Duurzaamheid: Het is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen dagelijkse slijtage.
 • Echte must-have van dit najaar. Met Travertin in huis ben jij de trendsetter van 2023.

Nadelen:

 • Gewicht: Net als marmer is travertijn zwaar en heeft mogelijk hulp nodig bij het verplaatsen.
 • Kwetsbaar voor zure lekkages: Zure stoffen zoals wijn of citroensap kunnen het oppervlak etsen, dus wees voorzichtig. Het onderhoud is wel eenvoudig: Regelmatig reinigen en onderhouden met een vlekstop kan helpen om vlekken te voorkomen.

Laqué salontafels zijn gemaakt van een houten basis, en afgewerkt met meerdere laklagen voor een glanzend uiterlijk. Ze zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een moderne en strakke salontafel, en een echte eyecatcher.

Met een laqué salontafel in huis wordt jij de talk of the town van je vriendengroep. Weinigen durven het aan, enkel de échte trendsetters opteren voor deze iets gewaagdere keuze. 

Pluspunten:

 • Hippe vormgeving: Laqué tafels hebben een strakke en eigentijdse uitstraling, waardoor ze ideaal zijn voor minimalistische interieurs.
 • Verscheidenheid aan kleuren: Bij Furnified vind je laqué tafels in 5 kleuren. Harbour Blue, Green Bay, Bright Yellow, en Red Sienna.
 • Gemakkelijk schoon te maken: het gladde oppervlak is gemakkelijk schoon te vegen.

Nadelen:

 • Gevoelig voor krassen: Lak kan gevoeliger zijn voor krassen dan andere tafels, dus het is essentieel om er voorzichtig mee om te gaan.

 

Microskin (Mortex) salontafels

Microskin, ook wel bekend als Mortex, is een relatief nieuw materiaal dat microcement combineert met natuurlijke mineralen. Het geeft een onderscheidende, eigentijdse uitstraling aan uw salontafel. Met organische vormen wordt je living ine een mum van tijd een oase van rust.

Pluspunten:

 • Unieke textuur: Microskin-tafels hebben een unieke textuur die karakter aan uw ruimte toevoegt.
 • Aanpasbaar: je kan jou model  kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen, afhankelijk van je stijl.
 • Duurzaam: Microskin is sterk, schokbestendig en erg eenvoudig te onderhouden.

Nadelen:

 • Microskin kan iets duurder zijn in vergelijking met andere materialen. Voor een voordeligere optie van microskin bieden we betonlook tafels aan, een geschilderde variant op Microksin.

CTA: ontdek onze Microskin salontafels

Marmeren salontafels

Marmeren salontafels stralen tijdloze elegantie en verfijning uit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor u gemakkelijk een exemplaar kunt vinden dat bij uw bestaande interieur past. Waar hou je best rekening mee bij het kiezen van een marmeren salontafel:

Pluspunten:

 • Stijlvolle en tijdloze uitstraling: De natuurlijke nerven en glanzende afwerking van marmer maken het tot een opvallend stuk in elke kamer.
 • Gemakkelijk schoon te maken: een veeg met een vochtige doek is meestal voldoende om marmeren oppervlakken schoon te maken.

Nadelen:

 • Zwaar: Marmeren tafels zijn behoorlijk zwaar, wat verplaatsen en plaatsen lastig kan maken.
 • Poreus: Marmer is poreus, waardoor het vatbaar is voor vlekken door morsen, dus regelmatige beschermen met een marmerbeschermer is aan te raden.

Conclusie

Het kiezen van jouw juiste salontafelmateriaal hangt af van je eigen stijlvoorkeuren, budget en de functionaliteit die bij je levensstijl past. Marmer en travertijn bieden tijdloze schoonheid met de afweging tussen gewicht en onderhoud, terwijl Laqué-tafels moderne esthetiek bieden. Microskin is, hoewel relatief nieuw, een duurzame en unieke optie. Om de beste keuze te maken, hou je daarbij ook best rekening met de inrichting van je kamer. Welk materiaal je ook kiest, je salontafel kan een blikvanger zijn die bijdraagt ​​aan de charme en functionaliteit van je woonruimte.

 

Vorig artikel Buiten genieten in stijl: ontdek onze tuintafels
Volgend artikel Personaliseer en maak jouw zitervaring uniek!
Back to the top