Doorgaan naar inhoud
De warmste, wollen dekentjes om de koude te trotseren

De warmste, wollen dekentjes om de koude te trotseren

Niets gezelliger dan op een koude winterdag even in de zetel weg te zakken. Nog een tasje thee en een dekentje erbij en je komt volledig tot rust. Het plaatje is helemaal compleet als je dekentje zacht en helemaal fluffy is. Als je het zachtste en warmste dekentje wil, kan je best voor een wollen exemplaar uit mohair kiezen en wij vertellen je graag waarom.

 

Mo-wat?

De kans dat je nog nooit van deze wolsoort hebt gehoord is redelijk klein, maar we geven je het toch voor alle zekerheid maar even mee: mohair is een wolsoort die afkomstig is van de Angorageit. Deze geiten leven in Turkije en zijn wereldbekend door hun zachte vacht. Deze wol heeft een mooie, natuurlijke glans waardoor het soms lijkt alsof het een beetje schittert. Daarom wordt mohair ook wel ‘diamantvezel’ genoemd.

Duurzame warmte

Wol is dus een natuurproduct, wat maakt dat het ademt en duurzaam is in tegenstelling tot synthetische stoffen. Natuurlijke producten zoals wol voeren de overtollige warmte af waardoor je het dus lekker warm hebt zonder je te pletter te zweten. Materialen zoals mohair zijn wel wat prijziger dan synthetische exemplaren, maar deze dekentjes gaan wel een leven lang mee. Ideaal dus als je wat bewustere interieurkeuzes wil maken. Mohair heeft bovendien het voordeel dat het een natuurlijke elasticiteit heeft waardoor het vrijwel niet zal vervilten.

 

En nog stijlvol ook!

En of dat nog niet genoeg is, zijn deze dekentjes ook nog eens ontzettend stijlvol en elegant. Kies voor mooie, wollen dekentjes in zachte pastelkleuren om je woonkamer een rustgevende uitstraling te bieden of ga voor iets vrolijkere, felle kleuren om wat meer leven in je interieur te stoppen. Keuze genoeg dus!

 

By Alice Meys

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top