Doorgaan naar inhoud
Trend van dit moment: een donkere badkamer

Trend van dit moment: een donkere badkamer

Een donkere badkamer, durf jij dat aan? Het is dé trend voor 2021 en wij zijn fan. Lees onze blog voor tips en inspiratie voor jouw donkere badkamer!

Voor durfals

Voor een donkere badkamer moet je een beetje durf hebben, de meeste mensen gaan nog steeds voor een overwegend witte badkamer. Dat is meteen ook een reden om voor een donkere badkamer te gaan: je onderscheidt je van anderen. Maar er zijn meer redenen om voor een donkere badkamer te kiezen. In deze blog lichten we ze toe en geven we je meteen wat tips mee om zelf mee aan de slag te gaan. 

Een donkere badkamer straalt luxe uit, zorgt voor een mysterieus gevoel maar vooral voor een gevoel van geborgenheid. Na een drukke werkdag tot rust komen in een warm bad? In een donkere badkamer heb je minder prikkels om je af te leiden waardoor je nog beter ontspant. 

donkere badkamer

Stapje voor stapje 

Je kunt een badkamer zo donker maken als je wil. Zelfs badkamer sanitair is tegenwoordig in zwart verkrijgbaar. Is een zwarte wc een beetje te heftig voor je? Begin dan met zwarte accenten: denk aan een zwarte kraan, wastafel of badkamermeubel. 

Een donker accent kun je ook toevoegen met badkamertextiel, een douchegordijn of accessoires zoals een zeeppompje en de tandenborstelhouder. Wen er even aan, en ga dan steeds een stapje verder. 

De juiste verlichting 

Een donkere badkamer maakt klein. Dat is ideaal wanneer je een grotere ruimte wat knusser wil doen laten aanvoelen. Voor een kleine badkamer is dat wat minder praktisch. Houd het dan bij accenten, of zorg dat je genoeg verlichting in de badkamer hebt om de ruimte groter aan te laten voelen. Heb je een raam in je badkamer? De aanwezigheid van daglicht maakt je badkamer optisch groter, waardoor je gerust voor donkere kleuren kunt gaan. 

Zorg bij een grote badkamer juist dat je het licht goed kunt dimmen. Zo creëer je die mysterieuze, intieme sfeer in je badkamer. Kies voor warm licht in plaats van fel TL-licht en ga voor meerdere kleine lichtbronnen in plaats van een grote lichtbron. 

donkere badkamer

Een alternatief voor zwart 

Is zwart te heftig voor je? Ga dan voor de trendkleur van dit moment: donkergroen. Door een warme tint groen te kiezen wordt je badkamer automatisch minder ‘hard’. Hang ook hier een heleboel plantjes op en tover je badkamer om tot een urban jungle. 

Groen kun je heel makkelijk doortrekken in je badkamer: van een groene muur en tegels tot aan een groene wastafel 

wastafel van metaal

Zo combineer je een donkere badkamer 

Een donkere badkamer heeft van zichzelf al een chique uitstraling. Ga je voor op en top luxe, combineer je donkere badkamer dan met gouden details. Bijvoorbeeld een spiegel met gouden frame of een gouden kraan. Maak het af met een zwarte marmeren wastafel. Wil je liever wat meer warmte creëren? Voeg dan donker hout en wat planten toe. Tropisch hardhout zoals teak kan goed tegen water en is daarom zeer geschikt voor in de badkamer. Planten zoals de lepelplant, graslelie en de varen doen het goed in donkere en vochtige ruimtes en zijn daarom een goede keus voor je donkere badkamer. 

Ga je voor een moderne, strakke look? Voeg dan juist witte accenten toe in je donkere badkamer. Het contrast van het felle wit met het donkere zwart zorgt voor een strakke en industriële uitstraling. Kies dan ook voor een wastafel van metaal om de industriële look helemaal af te maken. 

Meer inspiratie opdoen? Bezoek onze showroom in Antwerpen of Amsterdam

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top